Gruppmeny

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket. Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Varför inte börja med en fördrink i vår Lobbybar innan middagen?

Mousserande / Champagne
Castillo Perelada Brut, Spanien 95:- glas 395:- flaska Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 720:- flaska
Champagne Cocktails
Källhagens Bellini 145:- Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 155:-

Gruppmeny 2 feb till 30 april 2015

Källhagens meny

Krämig Karl-Johansvampsoppa
Smaksatt med brynt anklever samt serveras med rostad Brioche.
2011 Bourgogne Chardonnay, Domaine Faiveley, Frankrike 490:- 2012 Calera Central Coast Chardonnay, Calera Wines, Mount Harlan, USA 590:-

Långkok på rödvinsbrässerad högrev
Glacerade smålökar samt svamp, serveras med stompade rotsaker smaksatt med vintertryffel.
2011 Domaine Virginie Thunevin, Lalande de Fronsac, Bordeaux, Frankrike 540:- 2011 Chateauneuf-du-Pape Clos de Lóratoire des Papes, Ogier, Rhone Frankrike 800:-

Säsongens tryfflar (två smaker)
2000 Moscato de Setùbal, Fonseca, Terras do Sado, Portugal 16/cl El Dorado 15 year Rum, Guyana 32/cl

Konditorns chokladdessert Pris: 565:-

Klassisk meny

Svenska smaker
Ravid laxloin, skagen, löjrom, prästostcréme, knäckebröd, hackad lök, hovmästarsås samt dill.
2013 Grüner Veltliner Terrassen, Huber, Niederösterreich, Österrike 420:- 2010 Burg, Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrike 800:-

Grillad kalventrecôte Serveras med ljummen färskpotatissallad med säsongens grönsaker samt en parmesan- och dragoncréme.
2010 Côtes du Rhone Rouge, Xavier, Rhone 320:- 2011 Occhetti Nebbiolo d´Alba, Prunotto, Piemonte, Italien 650:-

Mörk chokladmousse
Med björnbär och brownie
2007 Chateau d´Arche Sauternes, Thunevin, Bordeaux, Frankrike 24/cl

Pris: 665:-

Villans meny

Svampfylld kycklingballoutine
Serveras med en ljummen vinaigrette med puylinser och tomat samt en kronärtskockscréme.
2011 Cuvée Margot Rouge, Oliver LeFlaive, Bourgogne, Frankrike 480:- 2011 Mercurey 1:er Cru “Clos du Roy”, Domaine Faiveley, Bourgogne, Frankrike 630:-

Lenrimmad halstrad torskrygg
Från Barentshav, serveras med en skaldjursrisotto, parmesan, samt en skummande tryffelvelouté.
2012 Mercurey Blanc, Domaine Faiveley, Bourgogne, Frankrike 510:- 2010 Cuveé Alyce Chardonnay, Walter Hansel Winery, RVV, USA 900:-

Mangopannacotta Med kokos, brynt smör och sesam.
Pineau des Charentes Vieille Réserve 10 ans, Chateau de Beaulon, Fins Bois, Cognac 22/cl

Pris: 685:-

Årets gruppmenyer

2 februari – 30 april
Ladda ner

1 maj – 31 juli
Ladda ner

1 augusti – 30 september
Ladda ner

1 oktober – 30 november
Ladda ner