Gruppmeny

Menyförslag 1 augusti – 30 september

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket.
Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Börja gärna med en fördrink innan middag hos oss?

Mousserande / Champagne
  • Castillo Perelada Brut, Spanien 90:- glas 335:- flaska
  • Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 695:- flaska
Champagne Cocktails
  • Källhagens Bellini 125:-
  • Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 135:-
Källhagens meny – 565:-
  • Krämig svampsoppa serveras med en friterad tartar på fjordlax och pilgrimsmussla
  • Fasan wallenbergare serveras med rårörda tranbär, potatispuré, calvados gräddsås samt smörfräst svamp & sockerärtor
  • Två sorters tryffel
Klassisk meny – 665:-
  • Löjromstoast med creme fraiche, rödlök, gräslök, citron
  • Örtstekta gödkalvmedaljonger med mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och persilja serveras med en ragu på persiljerot, fänkål och smålök samt en portvinssky
  • Konditorns Marängsviss 2014
Villans meny – 695:-
  • Oxfilécarpaccio serveras med lagrad comtéost, picklad svamp samt örtconfiterad tomat
  • Skaldjurfärserad rödtungsfilé serveras med cognacskryddad havskräftssås, syrlig grönsaks julienne samt krondillskryddad kokt potatis
  • Kyld äppelsoppa på “Transparant Blache” servers med kardemummaglass och friterad munk

Menyförslag 1 oktober – 26 november

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket.
Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Börja gärna med en fördrink innan middag hos oss?

Mousserande / Champagne
  • Castillo Perelada Brut, Spanien 90:- glas 335:- flaska
  • Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 695:- flaska
Champagne Cocktails
  • Kir Royal 118:-
  • Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 135:-
Källhagens meny – 565:-
  • Skaldjursmousseline smakatt med citron och dill serveras med ostronskum och syrligt äpple samt ett surdegskrisp
  • Halstrad långa filé Borguignonne serveras med palsternackspuré
  • Tryfflar (två smaker)
Klassisk meny – 665:-
  • Löjromstoast med creme fraiche, rödlök, gräslök, citron
  • Örtstekta gödkalvmedaljonger med mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och persilja serveras med en ragu på persiljerot, fänkål och smålök samt en portvinssky
  • Konditorns Marängsviss 2014
Villans meny – 695:-
  • Hummersoppa med prästostterrin och en dillkryddad skaldjurstartar
  • Helstekt dovhjortsytterfilé serveras med en rotsaksterrinne smaksatt med timjan & parmesan, Karl-johansvamp, smålök, brysselkål samt svartvinbärssås
  • Blåbärspaj serveras med nydragen glass smaksatt med tahitivanilj

Menyförslag 1 januari – 30 april

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket. Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Börja gärna med en fördrink innan middag hos oss?

Mousserande / Champagne
  • Castillo Perelada Brut, Spanien 90:- glas 335:- flaska
  • Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 695:- flaska
Källhagens meny – 495:-
  • Krämig Karl-Johansvampssoppa smaksatt med Cognac och brynt anklever serveras med bräckt ankleverkorv och brioche
  • Långkok på rödvinsbrässerad högrev, glaserade smålökar samt svamp, serveras med stompade rotsaker smaksatt med vintertryffel
  • Säsongens tryfflar
Klassisk meny – 665:-
  • Löjromstoast med creme fraiche, rödlök, gräslök, citron
  • Örtstekta gödkalvmedaljonger med mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och persilja serveras med en ragu på persiljerot, fänkål och smålök samt en portvinssky
  • Konditorns Marängsviss 2014
Villans meny – 695:-
  • Terrin på anklever serveras med en sallad på confiterade anklår och inkokt päron samt rostad brioche
  • Lenrimmad halstrad torskrygg från Barents hav serveras med rödbetor, brynt smör, riven pepparrot, samt handskalade räkor & dillkokt potatis
  • Ljummen Brownie serveras med en mangocreme, mjölkchokladmousse samt en sauterneglass

Menyförslag 1 maj – 31 juli

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket.
Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Varför inte börja med en fördrink i vår Lobbybar innan middagen?

Mousserande / Champagne
  • Castillo Perelada Brut, Spanien 90:- glas 335:- flaska
  • Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 695:- flaska
Champagne Cocktails
  • Källhagens Bellini 125:-
  • Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 135:-
Källhagens meny – 565:-
  • Skagenröra på bagarens Danska rågbröd toppas med löjrom serveras med en syrlig äpple och pepparrotsvinaigrette
  • BBQ Majskyckling serveras med en ragu på säsongens grönsaker & färskpotatis samt en parmesan och oxmärgscreme och rödvinssky
  • Säsongens tryfflar (två smaker)
Klassisk meny – 665:-
  • Löjromstoast med creme fraiche, rödlök, gräslök, citron
  • Örtstekta gödkalvmedaljonger med mandelpotatispuré smaksatt med parmesanost och persilja serveras med en ragu på persiljerot, fänkål och smålök samt en portvinssky
  • Konditorns Marängsviss 2014
Villans meny – 685:-
  • Rosmaringravad lammfilé med en kräm på getost och basilika serveras med kryddtorkade tomater och picklade grönsaker
  • Halstrad Rödingfilé serveras med brynt beaurre blanc sås samt en sauté på grön sparris, färskpotatis och pepparrot
  • Jordgubb och mandelkaka serveras med rabarberglass och choklad krisp