Gruppmeny

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket. Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Varför inte börja med en fördrink i vår Lobbybar innan middagen?

Mousserande / Champagne
Castillo Perelada Brut, Spanien 95:- glas 395:- flaska Bollinger Special Cuvée, Brut 125:- glas 720:- flaska
Champagne Cocktails
Källhagens Bellini 145:- Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 155:-

Gruppmeny 1 maj- 31 juli 2015

Källhagens meny

Säsongens krispiga sallad
Serveras med pocherat gotlandsägg, hyvlad parmesanost och
citronkrutonger
2013 GB Riesling Sauvage, Georg Breuer, Rhiengau, Tyskland 330:-
2012 La Séreine Cuveé LC, La Chablisienne, Bourgogne, Frankrike 480:-

Örtstekt majskyckling
Serveras med en potatispuré smaksatt med persilja och rostad charlottenlök samt en tomatkompott och sky
2011 Bourgogne Pinot Noir, Domaine Faiveley, Bourgogne, Frankrike 490:-
2011 Domaine Virginie Thunevin, Lalande de Fronsac, Bordeaux, Frankrike 540:-

Säsongens tryfflar (två smaker)
2000 Moscato de Setùbal, Fonseca, Terras do Sado, Portugal 16/cl El Dorado 15 year Rum, Guyana 32/cl

Pris: 565:-

Klassisk meny

Svenska smaker
Gravad laxloin, skagen, löjrom, prästostcréme, knäckebröd, hackad lök, hovmästarsås samt dill
2013 Grüner Veltliner Terrassen, Huber, Niederösterreich, Österrike 420:-
2010 Burg, Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrike 800:-

Grillad kalventrecôte
Serveras med ljummen färskpotatissallad med säsongens grönsaker samt en parmesan- och dragoncréme
2010 Côtes du Rhone Rouge, Xavier, Rhone 320:-
2011 Occhetti Nebbiolo d´Alba, Prunotto, Piemonte, Italien 650:-

Vitchokladmousse
Med hallon och mandel
2007 Chateau d´Arche Sauternes, Thunevin, Bordeaux, Frankrike 24/cl

Pris: 665: –

Villans meny

Rosmaringravad lammfilé
Med en kräm på getost och timjan, serveras med sparris, picklade grönsaker och semitorkad vikentomat
2010 Côtes du Rhone Rouge, Xavier, Rhone, Frankrike 320:-
2011 Crozes Hermitage Rouge, E.Guigal Chateau d´Ampuis, Rhone, Frankrike 520:-

Halstrad rödingfilé
Med handskalade räkor, riven pepparrot och krutonger, serveras med vitvinsås smaksatt med brynt smör och dillkokt nypotatis
2012 Mercurey Blanc, Domaine Faiveley, Bourgogne, Frankrike 510:-
2011 Stephen Ross Edna Valley Chardonnay, Stephen Ross Wine Cellers, USA 690:-

Rabarberbavaroise
Med pistage och jordgubbar
2007 Chateau d´Arche Sauternes, Thunevin, Bordeaux, Frankrike 24/cl

Pris: 695: –

Årets gruppmenyer

2 februari – 30 april
Ladda ner

1 maj – 31 juli
Ladda ner

1 augusti – 30 september
Ladda ner

1 oktober – 30 november
Ladda ner