Gruppmeny

Vi behöver er förbeställning av menyn tre dagar innan besöket.
Vid eventuella bortfall måste detta meddelas restaurangen senast tre dygn innan er middag är bokad. Om så inte sker, debiteras samtliga beställda menyer. För att uppnå bästa upplevelse, service och kvalitet på er beställning gäller en och samma meny för hela sällskapet förutom matallergier och vegetarisk kost.

Varför inte börja med en fördrink i vår Lobbybar innan middagen?

Mousserande / Champagne
Castillo Perelada Brut, Spanien 105:- glas, 495:- flaska.

Bollinger Special Cuvée, Brut 145:- glas, 790:- flaska

Champagne Cocktails
Källhagens Bellini 145:- Champagne cocktail (cognac, socker, champagne) 155:-

Gruppmeny 1 januari – 30 april 2017

Källhagens meny

Krämig hummersoppa
serveras med västerbottenost terrine
R3 Rheingau Riesling, EKO, Corvers Kauter, Tyskland 420:-

Örtstekta gödkalvsmedaljonger
serveras med en potatispuré smaksatt med rostad charlottenlök och persilja samt gräddkokt svartrot och dragonsky
Venta las Vacas, Uvas Felices, Ribiera del duero, Spanien 650:-
Côte-Rotie Brune et Blonde, E. Guigal, Rhone, Frankrike 990:-

Säsongens tryfflar (två smaker)
Moscatel de Setùbal, Fonseca, Terras do Sado, Portugal 16:-/cl

Pris: 565:-

Klassisk meny

Gravad oxfilé
med rostad pinjenötskräm, grönsaksvinaigrette och lagrad prästost
Crozes-Hermitage, E.Guigal, Rhone, Frankrike 520:-

Halstrad torskrygg
serveras med räkor, riven pepparot, ägg, brynt smör och dillkokt potatis
Couvent des Jacobins Chardonnay, Loius Jadot, Bourgogne, Frankrike 450:-
Edna Valley Chardonnay, Stephen Ross Wine Cellars, CA, USA 690:-
Lander-Jenkins, Cabernet Sauvignon, North coast, USA 550:-

Chokladmousse, pistage och björnbär
Curina Verdicchio Passito, Barone Pizzini, Marche, Italien 16:-/cl

Pris: 665: –

Villans meny

Svenska smaker
gravad laxloin, skagen, Kalixlöjrom, prästostkräm, knäckebröd, hovmästaresås och dill
Grüner Veltliner Terrassen, Huber, Traisental, Österrike 420:-
Signature Riesling, René Mure, Alsace, Frankrike 420:-

Turnedos ”Rossini”
oxfilé tournedos, halstrad anklever, brioche, tryffel, demiglace
Paso A Paso Tempranillo, EKO Volver 420:-
Calera Central Coast Pinot Noir, Calera Wines, Mount Harlan, CA, USA 590:-
Chateau d’Anglès Grand Vin Rouge, Frankrike 490:-

Källhagens Tiramisu
mascarpone, körsbär, marsala
Curina Verdicchio Passito, Barone Pizzini, Marche, Italien 16:-/cl

Pris: 765: –

2017 års gruppmenyer

1 januari – 30 april
Ladda ner

1 maj – 31 juli
Ladda ner

1 augusti – 30 september
Ladda ner

1 oktober – 25 november
Ladda ner