Middag

Boka gärna bord direkt här på sidan med formuläret nedan, eller ring restaurangen på 08-665 03 00.
SÖNDAGSMIDDAG
Köket är öppet till klockan 21:00 varje söndag, vi erbjuder vår populära hela dagens i baren-meny samt kvällens fiskrätt.
Välkomna in!
Förrätter
  • Carpaccio på pilgrimsmussla 160:-
    Gravad forell, kapris och brynt smör
    2012 Calera Central Coast Chardonnay, Calera Wines, Mount Harlan USA Glas 155:- / Flaska 590:-
  • Inkokt fjällröding 150:-
    Löjromsmajonnäs, pocherat ägg, kavring
    2013 Grüner Veltliner Terrassen, Huber, Niederösterreiche, Österrike Glas 120:- / Flaska 420:-
  • Hemgårdsskinka 150:-
    Terrin på Sveciaost 24 månader, sparrisvinaigrette
    2011 Edna Valley Chardonnay, Stephen Ross Wine Cellers, USA Glas 170:- / Flaska 690:-, 2011 Bourgogne Pinot Noir, Joseph Faiveley, Frankrike Glas 140:- / Flaska 490
  • Helugnsbakad ekologisk rotselleri 145:-
    Rödbeta, rostad pinjenötscréme och blomkålscroquetter
    2013 Walnut Collectables Pinot Noir, Walnut Block Wines, Marlborough Glas 145:- / Flaska 550:-
  • Ljummen sallad på säsongens primörer 155:-
    Sparris och tryffel
    2012 Sancerre les Belles Dames, Gitton Pére & Fils, Loire, Frankrike Glas 145 / Flaska 490:-
Varmrätter
  • Grillad Fjällröding 280:-
    Löjromshollandaise och primörer
    2012 Calera Central Coast Chardonnay, Calera Wines, Mount Harlan, USA Glas 155:- / Flaska 590:-
  • Halstrad Kummel 240:-
    Färskpotatis, ekologiska rödbetor och pepparrot
    2013 Calera Central Coast Pinot Noir, Calera Wines, Mount Harlan, USA Glas 160:- / Flaska 620:-
  • Fisk- och Skaldjurswallenbergare 170:-
    Färskpotatis, champagnesauterade ärtor, forellrom, brynt smör
    2012 Pinot Gris Signature, Rene Muré, Alsace, Frankrike Glas 120:- / Flaska 420:-
  • Grillad Lammbavette 230:-
    Primörmorötter, sky och rostad vitlökscréme
    2011 Crozes-Hermitage Rough, E.Guigal, Rhone, Frankrike Glas 140:- / Flaska 520:-
  • Grillad Entrêcote 295:-
    Färskpotatissallad, tryffelsmör, sparris
    2011 Domaine Virginie Thunevin, Lalande de Fronsac, Bordeaux, Frankrike Glas 145:- / Flaska 560:-
  • Kalvfärsbiffar 180:-
    Vitpeppargräddsås, rårörda lingon, pressgurka
    2012 Sonoma County Zinfandel, Seghesio Vineyards, USA Glas 130:- / Flaska 490:-
  • Smörkokt vit sparris 180:-
    Hasselnötter, parmesansallad och hollandaise
    2011 Edna Valley Chardonnay, Stephen Ross Wine Cellers, USA Glas 170:- / Flaska 690:-
Desserter
  • Vit chokladmousse 120:-
    Hallon, pistagenötter, mandel
    2007 Château d´Arche Sauternes, Bordeaux, Frankrike 24 :-/cl
  • Rabarberkompott 115:-
    Jordgubbsglass, Bourbonvanilj, kardemummacrunch
    2013 Château Tirecul la Graviére “Les Pins”, Monbazillac, Frankrike 20:-/cl
  • Créme Brûlée 95:-
    Bourbon vanilla
    2011 Curina Verdicchio Passito, Barone Pizzini, Marche, Italien 16:-/cl
  • Fredrik kaffegodis 65:-
    3 smaker och texturer
  • Glass och sorbet 115:-
    Dagens smaker
    2014 Moscato Vigna Senza Noma, Braida, Piemonte, Italien 14:-/cl
  • Praliner 28:-/st
    2 sorter
    2011 Fredriksdal Körsbärsvin, Danmark 22:-/cl
  • Ost
    Vårt urval av svenska ostar med tillbehör, serveras alltid med surdegsbröd från vårt bageri.
    FrågaS din servitör om dagens utbud.
Köksmästarens Gröna och Sommerlierns vinval

I denna meny har våra köksmästare Patrik och Xavier skapat rätter med grönsaker i fokus, de har valt de grönsaker och rätter på menyn som passar bäst tillsammans med den dryck som vår sommelier Robert Terry har valt.
Smaklig spis!

  • Ekologisk rödbeta
    friterad forme dámbert, krasse
    2011 Saint-Joseph Lieu-Dit-Blanc E.Guigal, Rhone, Frankrike
  • Smörkokt vit sparris
    hollandaise, rostad mandel, halstrad kummelrygg
    2011 Edna Valley Chardonnay, Stephen Ross Wine Cellers, USA
  • Färskpotatis
    tryffel, smör, pocherat ägg
    2011 Mercurey Rouge Domaine Faiveley, Bourgogne, Frankrike
  • Helbakad ekologisk rotselleri
    Blomkålscroquette och mimolette
    2008 Savigny-Les-Beaune 1er Cru “La Dominode” Domaine Bruno Clair, Bourgogne, Frankrike
  • Primörmorötter
    dillsmör, lök, grillad lammbavette
    2010 Cabernet Sauvignon Fellom Ranch Arnot-Roberts, Santa Cruz Mountains, USA
  • Rabarberkompott
    jordgubbar, bourbonvanilj, kardemummacrunch
    2013 Château Tirecul la Graviére “Les Pins” Monbazillac, Frankrike


Meny: 695:-
Sommelierns viner: 550:-
Meny beställs av samtliga i sällskapet och senast klockan 21:00, måndag-lördag.

Drycker
  • FreshStilla / Kolsyrat 37cl 37:-
  • FreshStilla / Kolsyrat 50cl 50:-
  • Lättöl 33cl 32:-
  • Alkoholfri öl 33cl 39:-
  • Läsk 33cl 32:-
Kaffe
  • Kaffe / Coffee 28:-
  • The 32:-
  • Cappuccino 36:-
  • Espresso 29:-
  • Dubbel espresso 34:-
  • Allt kaffe går att få koffeinfritt
Avecvagnens & Barens alternativ 1cl
  • Martell VS 22:-
  • Martell VSOP 28:-
  • Martell XO 220:-
  • Single Barrel no.V14 32:-
  • Boulard Pay’s d’Auge 22:-
  • Boulard XO 26:-
  • Busnel VSOP 28:-
  • Busnel 12ans 28:-
  • Busnel 20ans Reserve Prestige 35:-
  • Château de Beaulon 12 ans 34:-
  • Ardbeg 36:-
  • Auchentoshen 10 y 24:-
  • Bowmore 12 y 24:-
  • Bowmore Darkest 15 y 28:-
  • Glenmorangie 10 y 22:-
  • Glenfiddich 23:-
  • Laphroaig 10 y 24:-
  • Lagavulin 32:-
  • Macallan 12 years 28:-
  • Oban 14 y 28:-
  • Mackmyra Första utgåvan 36:-
  • Famous Grouse 22:-
  • Jameson, Irish Whiskey Gold Edition 36:-
  • Four Roses Single Barrel 32:-
  • Bulleit Bourbon 24:-
  • Southern Comfort 22:-
  • Dalmore 24:-
  • Olmenca, blanco 22:-
  • Patrón Pyrat XO Reserve 28:-
  • Patrón Anejo 30:-
  • Pampero Aniversario, Venezuela 28:-
  • El dorado Special Reserve 15y, Guyana 36:-
  • Grappa, Gaja Costa Russi 30:-
Ladda ner vår kvällsmeny här! Ladda ner

BOKA BORD DIREKT