Vinmiddagar

Information

Med jämna mellanrum håller Villa Källhagen särskilda middagar för att lära våra gäster mer om att kombinera mat och dryck.

Scrolla ned för att se kommande middagar, och för att blicka tillbaka mot tidigare arrangemang.

Kommande middagar

Winemakers dinner med DeLoach Vineyards – 7 maj
Vinprovning och middag med ett av Kaliforniens mest prisbelönta vinhus

Välkommen till Villa Källhagens vackra och naturnära miljö på Kungliga Djurgården. Det blir en afton där soliga Kalifornien med sina fantastiska viner står i centrum.

Vinmakaren Brian Maloney berättar om mångfaldigt prisbelönta DeLoach Wineyards som tolv år i rad blivit utsett till ett av de bästa vinhusen i USA. Han delar med sig av sin enorma kunskap om vin, och kvällen dedikeras helt och hållet åt Russian River Valley, som anses vara Kaliforniens främsta område för Pinot Noir.

Varmt välkommen till en kulinarisk afton!

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln torsdagen den 7 maj 2014 klockan 18.30 och kostar 1 095 kr per person.

Antalet platser är begränsat.

Allt detta ingår:
Fördrink
Vinprovning och trerätters-middag signerad kökschef Mathias Emilsson
Kaffe och säsongens kaffegodis signerat chefskonditor Per Bäckström

Meny med vinlista:

Fördrink:
DeLoach Russian River Valley Chardonnay 2012

Förrätter:
Svampfylld kycklingballotine serveras med variation av Gotlandsmorot, hyvlad mimoulette ost samt en tryffelsky
DeLoach Russian River Valley Pinot Noir 2011

Knaperstekt långkokt fläsksida med vårgrönsaker samt en mandelpotatispuré smaksatt med brynt anklever samt en hallonvinägersky
DeLoach OFS Pinot Noir 2010

Varmrätt:
Grillad lammytterfilé serveras med en kräm på vita bönor, sparris, smörbakad schalottenlök samt en lammfond smaksatt med mild rostad vitlök och timjan (varmrätt)
DeLoach Russian River Valley Zinfandel 2010

Dessert:
Kaffe och säsongens kaffegodis signerat chefskonditor Per Bäckström.

Smaka på Loire – 4 september

Smaka på Loire

Ett av Frankrikes bästa vitvinsdistrikt

Välkommen till Villa Källhagens vackra och naturnära miljö på Kungliga Djurgården. Det blir en afton där franska Loire och dess fantastiska viner står i centrum.

François-Régis De Fougeroux, som driver det Bollingerägda företaget Langlois-Chateau, guidar dig genom vinerna och berättar varför Loire är ett av de bästa och mest prisvär-da vitvinsdistrikten i Frankrike. Många känner till Sancerre med sin fantastiska elegans och mineralitet. Den här kvällen får du även tillfälle att upptäcka och njuta av nio år gammal Saumur blanc från gamla vinstockar – ett av Frankrikes mest lagringsdugliga vita viner. Menyn är speciellt anpassad för kvällens eleganta viner. Varmt välkommen till en kulinarisk afton! 

Arrangemanget är speciellt framtaget för SvD accent. Det går av stapeln torsdagen den 4 september 2014 klockan 19.00 och kostar 1 095 kr per person.

Allt detta ingår:

Fördrink
Vinprovning och trerätters-middag signe-rad källarmästare Mathias Emilsson
Kaffe serveras med säsongens choklad-tryffel

Vinlista och meny:

Langlois Crémant Brut Rosé
Langlois Crémant Brut – Skaldjurscocktail smaksatt med citron serveras med en löjromsmajonnäs och havssaltskrisp
Langlois-Chateau Sancerre 2011 – Friterad pilgrimsmusseltartar smaksatt med rove de garrigues (getost med syrlighet & tim-janinslag) serveras med en mandelpotatis-creme smaksatt med örter samt en syrlig äppelvinaigrette
Langlois-Chateau Saumur Vieilles Vignes 2005 – Smörbräserad Majskyckling ”supre-me” serveras med en ragu på persiljerötter, kantareller och vitvinsinkokta smålökar serveras med en skummande kantarell-veloute.
Kaffe och säsongens chokladtryffel

Boka vinmiddag

svd.se/accent

BOKA BORD DIREKT

Tidigare middagar

Här finns information om tidigare middagar på Villa Källhagen.

Bollinger Champagne Dinner
Villa Källhagen, torsdag 3 april, 18.30
Djurgårdsbrunnsvägen 10
telefon: 08-665 03 00

När den senaste James Bond-filmen hade premiär arrangerade vi en mycket uppskattad och omtalad middag med de fina champagnerna från Bollinger. Lovorden och hyllningarna haglade in i sådan ström att vi bestämde oss för att vi längre fram skulle arrangera en ny champagnemiddag, men med ett par nya årgångar. Nu är den tiden äntligen här!

Utifrån de nya champagnerna och i samråd med källarmästare Mathias Emilsson på Villa Källhagen har vi nu satt samman en ny meny med spännande och goda rätter, som vanligt designade utifrån den smak och doft och champagnerna har.

Vi vågar återigen utlova en fantastisk kväll med trevlig stämning, riktigt god mat och såklart ett antal verkligt fina champagner!

NV Special Cuvée Brut
FRITERAD SVARTROT MED JULIENNE AV KRISPIGT STEKT PANCETTA, FRITERAD MANDELPOTATIS OCH EN KRÄM AV OXMÄRG, PARMESAN OCH SYRLIGT GRÖNT ÄPPLE

NV Rosé
CITRONSTEKT HAVSKRÄFTA MED JORDÄRTSKOCKKRÄM, BRYSSELKÅL, MOROT, MAJROVA OCH SPRITÄRTOR MED EN SKUMMANDE HAVSKRÄFTSSÅS OCH FRITERAD JORDÄRTSKOCKA

2004 La Grande Année
SMÖRSTEKT KUMMELFILÉ MED EN TERRIN PÅ POTATIS FRÅN TOLLBY GÅRD, RÖKT SIDFLÄSK, SCHALOTTENLÖK OCH COMTÉ, TOPPAT MED BULJONGKOKT HUMMER, SPETSKÅL OCH SKUMMANDE BLÅMUSSELSÅS

2002 RD
ROSASTEKT GÖDKALV OCH KRISPIG KALVBRÄSS MED BAKAT ÄPPLE FYLLT MED EN KRÄM AV BRILLAT-SAVARIN OCH KARLJOHANSVAMP, SERVERAT MED EN VELOUTÉ SMAKSATT MED ÄPPLE OCH ANKLEVER, DÄRTILL TRYFFERAD HASSELBACKSPOTATIS OCH SMÖRSVÄNGD GULBETA

2004 La Grande Année Rosé
HYVLAD COMTÉ OCH MIMOULETTE PÅ HASSELNÖTROSTAD BRIOCHE,
TOPPAD MED KÖRVEL EN SYRLIG HALLONREDUKTION

Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!)
1 600 kronor

Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl.
OBS! Notera att Michel är bortrest 12-24 mars och kan ha svårt att svara på mejl direkt.
Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Calera Wine Company Hirsch Vineyards Wine Dinner
Josh Jensen och Jasmine Hirsch

Villa Källhagen, TORSDAG 24 APRIL, 18.30

Djurgårdsbrunnsvägen 10, telefon: 08-665 03 00

2012 Central Coast Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Central Coast
Tryffelkryddat äppelchips med jamón iberico och äppelcrisp

2012 Mount Harlan Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast

2011 Chardonnay
Pilgrimsmussla med skaldjur, äpple och gröna ärter i beurre blanc med en doft av hasselnötter

2011 Pinot Noir Ryan
Krokett med karljohansvamp, anklever och Gruyère,
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan

2011 Pinot Noir San Andreas Fault
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
serveras med en kräm av jordärtskocka och krasse

2010 Pinot Noir De Villiers
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan

2010 Pinot Noir Jensen
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan
Confit av anka med mandelpotatispuré, tryffelsky och krispiga rotsaker

2011 Pinot Noir East Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast

2011 Pinot Noir West Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
Lågtempererad gödkalventrecôte med en terrin av kalvlägg, svamp och morötter samt bondbönor, ärter och inkokt smålök och en hallondoftande kalvfond

Kräm av lagrad Comté på en rostad valnötsbrioche samt Mimoulette

2009 Pinot Noir San Andreas Fault
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
med syrade hallon och lökkompott

Kaffe och mignardiser
Delamain Cognac Pale and Dry XO

Josh Jensen är en legendarisk vinperson, en av de första i Kalifornien att fokusera på Pinot Noir. Med praktik på Domaine Dujac och Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne var han fast beslutsam att hitta en lämplig plats i Kalifornien att skapa din egen drömdomän. Han hanns den i Mount Harlan innanför Monterey County och har allt sedan 1970-talet räknats in som en av Kaliforniens främsta pinotvinmakare.

Jasmine Hirsch hör till den nya generationens starkaste personligheter i Kalifornien. Som dotter till David Hirsch, pionjär inom vinodling ute i Sonoma Coast, har hon axlat sin fars dröm, passion och hantverk och är idag en av de främsta ambassadörerna för först och främst ett modernt Kalifornien, därefter Sonoma Coast och i tredje hand den egna firman Hirsch Vineyards.

Nu erbjuds du en synnerligen unik möjlighet att möta detta enastående vinpersoner och lära känna deras drömmar och deras underbara viner. Aldrig tidigare, under Michels 16 år som arrangör av fantastiska vinmiddagar på Villa Källhagen, har det arrangerats en så stjärnspäckad middag som denna. Missa den inte!!!

Tack vare kraftigt subventionerade vinpriser är priset är smått sensationellt

1790 kronor per person!

(Detta betalas på plats)

Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu

Varmt välkommen!

Maison Faiveley Wine Dinner på Villa Källhagen

Onsdag 4 september

18.30

aperitif
2010 Mercurey

RILLETT PÅ KRABBA MED OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Premier Cru Fourchaume

GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL,
SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault
2011 Meursault Premier Cru Blagny

SMÖRBAKAD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSKRÄM
2010 Mercurey
2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy

GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKA, KANTARELLER OCH EN
OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2010 Chambolle-Musigny
2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns

KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR
2010 Nuits-Saint-Georges

Pris per person, inklusive alla viner

1 450 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris!

Betalning sker direkt till restaurangen.

Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl
Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.
VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!
Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Faiveley Fine Wine Dinner på Villa Källhagen

Torsdag 5 september

18.30

CARPACCIO PÅ PILGRIMSMUSSLA MED CITRON, SYRAD CREME FRAICHE, KALIXLÖJROM, GURKA OCH OSTRONÖRT
2010 Chablis Premier Cru Fourchaume

RILLETT PÅ KRABBA TOPPAS MED HUMMER SERVERAS MED ETT OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Grand Cru Les CLos
2008 Chablis Grand Cru Les CLos

GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL, SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault Premier Cru Blagny
2009 Meursault Premier Cru Charmes

ANKLEVER FYLLD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSCREME
2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy
2009 Beaune Premier Cru Clos de l’Ecu Monopole

GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKSPURÉ, KANTARELLER SAMT KALVBRÄSS OCH EN OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns
2011 Gevrey-Chambertin Premier Cru Les Cazetiers

TVÅ OSTRÄTTER:
MOROT OCH MIMOULETTE MED TRYFFEL, OSTRONSKIVLING OCH BRYNT SMÖR
KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR
2011 Corton Clos de Corton Grand Cru Monopole

Pris per person, inklusive alla viner

2 250 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris!

Betalning sker direkt till restaurangen.

Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl
Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.
VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!
Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Med våren kommer Österrike till Villa Källhagen
Villa Källhagen, torsdag 25 april, 18.30

Meny

MOUSSELIN AV SKALDJUR MED EN MILD VINÄGRETT AV LÄTTHALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR OCH ÄPPLE, OCH ETT KRÄMIGT SKUM AV BLÅMUSSLOR OCH LIME
2011 Zöbing Riesling
Weingut Johannes Hirsch
Kamptal
2010 Riesling Steinhaus
Weingut Rabl
Kamptal

TOLVTIMMARS KALVBRINGA MED EN SÖTSYRLIG SKUMMANDE DILLSÅS,
SERVERAD MED GLASERADE PERSILJERÖTTER OCH BAKAD LÖK
2011 Grüner Veltliner Erste Lage Rosenberg
Weingut Bernhard Ott
Wagram
2011 Grüner Veltliner Käferberg Kamptal DAC
Weingut Rabl
Kamptal
2010 Grüner Veltliner Smaragd Höereck
Weingut Schmelz
Wachau

SMÖRKONFITERAD MAJSKYCKLING MED TRYFFELVELOUTÉ OCH BRYNT ANKLEVER, EN KÖRSBÄRSDOFTANDE SKY OCH POTATISGRATÄNG MED COMTÉ
2009 Blaufränkisch Kirchgarten
Weingut Umathum
2009 Zweigelt Ried Hallebühl
Weingut Umathum

MANGOTARTELETT MED HONUNGSGLASS, MANDELKRISP OCH EN REDUKTION AV PASSIONSFRUKT OCH TAHITIVANILJ
2009 Cuvée Beerenauslese
Weingut Kracher
Neusiedlersee

Totalt pris per person 1 395 kronor

Bokning görs snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu.

Har ni allergier eller önskemål om placering (tillsammans med andra gäster), vänligen meddela Michel detta.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Villa Källhagen
Marimar Torres Wine Dinner – 1 november
Villa Källhagen, torsdag 1 november 18.30

Familjen Torres väcker stort intresse i Sverige. Tidigare har vi arrangerat succémiddagar med Miguel Torres och hans spanska och chilenska viner, och nu senast Miguel Torres Jr och hans goda viner från Chile. Nu är det äntligen dags för oss att arrangera en middag med Marimar Torres och hennes fina viner av Chardonnay och Pinot Noir från Russian River Valley och Sonoma Coast i Kalifornien.

Missa inte detta unika tillfälle att träffa Marimar Torres och njuta av hennes sällskap och naturligtvis också hennes viner till den härliga meny som Villa Källhagens kökschefer Xavier Rodriguez och Mathias Emilsson har skapat tillsammans med Michel Jamais.

Meny

2010 Acero Chardonnay
EN LITEN WALLENBERGARE PÅ FISK OCH SKALDJUR PÅ EN KRÄM AV GRÖNA ÖRTER MED SMÖR OCH CITRON

2009 La Masía Chardonnay Don Miguel Vineyard
HALSTRAD LÅNGA MED CITRONCONFITERAD FÄNKÅL, JULIENNE AV GRÖNSAKER SAMT BRYNT SMÖR SMAKSATT MED DILL

2008 La Masía Pinot Noir Don Miguel Vineyard
2001 Pinot Noir Don Miguel Vineyard

KÖRSBÄRSBRÄSERAT LAMMLÄGG PÅ EN BÄDD AV STOMPADE ROTSAKER OCH EN KRÄMIG SÅS AV JORDÄRTSKOCKA MED SMÖRSTEKT SVAMP

2007 Cristina Pinot Noir
2006 Mas Cavalls Pinot Noir

GRILLAD GÖDKALVENTRECÔTE MED ROSTAD PERSILJEROT OCH EN TRYFFERAD MANDELPOTATISPURÉ, SAMT SMÖRSTEKT KARLJOHANSVAMP

2007 Dobles Lias Chardonnay
ÄPPLE MED LJUMMEN BRIE DE MEAUX, SERVERAT MED COMTÉ, ROSTADE PISTASCHNÖTTER OCH TRYFFELHONUNG

KAFFE OCH MAKARON

Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!) – 1 200 kronor

Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl.

OBS! Mellan 11-21 oktober är Michel bortrest och har mycket svårt att svara på mejl. Du får dock bekräftelse så snart som möjlighet ges, om du inte har anmält dig innan dess.

Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Marimar Torres / Miguel Torres Sverige / Villa Källhagen
Bollinger-middag med James Bond-tema – 10 oktober

Med anledning av den nya James Bond-filmen, som har premiär i slutet av oktober, arrangerade Michel och kökschef och sommelier Mathias en middag med champagner från Bollinger. Succémiddagen hölls den 10 oktober på Villa Källhagen.

Läs mer om vår succémiddag med Bollinger och James Bond-tema på Michel Jamais blogg.