Vinmiddagar

Kommande middagar

Vertikal Pandora från Alban Vineyards
Nytt försök den 9 februari, 18:30

John Alban hör till Kaliforniens allra mest omtalade vinmakare. Sedan han gjorde sina första viner 1991 har han lanserat en lång svit djupa, kraftfulla men samtidigt eleganta viner av Viognier, Roussanne, Grenache och Syrah från de egna vingårdarna i Edan Valley i södra San Luis Obispo. Det är framför allt syrahvinerna som har gjort honom känd, inte minst de vingårdsbetecknade Reva och Lorraine.
Jag har tidigare arrangerat en vertikalprovning med tio årgångar av firmans sällsynta vin Estate Grenache, nu spänner jag åter bågen för en minst sagt exceptionell och unik provning, hela sju årgångar av vinet Pandora från 1998 till 2010. Det här Johns tolkning av vinerna från Châteauneuf-du-Pape, det är en cuvée av cirka 60-80 procent Grenache och resten Syrah som normalt sett görs i en så liten mängd som 900 till 1 200 flaskor om året, som mest 1 500 flaskor. Att ens hitta en flaska av vinet är således inte lätt. Att få ihop till en vertikalprovning är unikt.
Vi kommer också att prova två årgångar av toppvinet Seymours, firman mest exklusiva vin av Syrah som också det är ytterst svårt att få tag på och därför kostar därefter.

Som vanligt serveras en passande måltid i samband med provningen, som äger rum i vinkällaren på VILLA KÄLLHAGEN, Djurgårdsbrunnsvägen 10.

TISDAG 9 FEBRUARI
18:30

2 700 kronor per person
(inklusive måltiden)

Bindande anmälan snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu
OBS! MINST 10 PERSONER KRÄVS FÖR ATT PROVNINGEN SKA GENOMFÖRAS. INVÄNTA SÅLEDES BESKED INNAN DU BETALAR IN AVGIFTEN.

Viktig information om anmälan: Vid anmälan får du besked om tilldelning av platser och anmodas då omgående att betala in provningsavgiften 2 700 kronor per person på konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearingnummer 6915.
Först när du har betalt in avgiften har din plats/dina platser. Om du sedan av någon anledning inte kan komma, står det upp till dig att själv hitta en ersättare till din plats.

VARMT VÄLKOMMEN!

Jag vill samtidig påminna om följande provningar med tillhörande middag på Villa Källhagen i vår.

9 mars, 18:30 – Lär känna vinregionen Côte Chalonnaise i Bourgogne (1600 kronor)

15 mars, 18:30 – unik superexklusiv vertikal av fyra årgångar av 3 syrahviner (totalt 12 viner) från Cayuse Vineyards, Washington State (2700 kronor)

Anteckna gärna dessa datum redan nu – och vill du föranmäla ditt intresse redan idag går det såklart bra.

Jag kommer också att ha en helt fantastiskt ”pop up restaurant” med en superkänd svensk kock på Café Rotsunda senare i vår. 12 platser kommer att erbjudas – inte mer än så!Mer info om den här middagen senare.

Mingelprovning
I samarbete med Johan Lidbys Vinklubb anordnas nu en mingelprovning Hos oss på Villa Källhagen fredagen den 29 januari.
Olivier Jadeau från cognacshuset Delamain finns på plats och häller sin exklusiva cognac till specialkomponerade tapasrätter.
Vid detta tillfälle provas:
Pale & Dry blend 22-28 år
Vesper blend 35-40 år
Réserve de la Famille oblandad lagras i 60 år
Delamain Extra minst 40 år

Tid: 17-21
OSA: vinklubben@johanlidbyvinhandel.se
Pris:550 kr/person
Plats: Villa Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10, Stockholm

James Bond Bollinger Champagne Dinner

Villa Källhagen torsdag 12 november 18:30

I november är det premiär för nya James Bond-filmen och med det är det så åter dags att bjuda in till den tredje James Bond och Bollinger Champagne Dinner på Villa Källhagen. Förr om åren har det här varit en av de mest populära middagarna och årets middag kommer inte att vara ett undantag från detta.

NV Special Cuvée Brut
Anklevermousse med krispigt höstäpple och saltrostad mandel
Pocherat vaktelägg med citron, friterad purjolök och jamón serrano
Potatiskrisp med kräm av karljohansvamp

NV Rosé Brut
Carpaccio ”pulpo a la gallega” med syrlig dressing av äpple, citron och olivolja

2005 La Grande Année Rosé Brut
Halstrad havskräfta med en kräm av Discoveryäpple, milt picklad pumpa och hasselnötskryddad gulbeta, serveras med en buljong av havskräfta

2009 Bollinger 007
2005 La Grande Année Brut
Fasanwallenbergare med tryffelbakad portabello, syrlig blomkål och brynt smör

2002 Bollinger RD
Rilette av långkokt kalvsvans med stekt anklever och rostad pistaschnöt, serveras med en len mandelpotatiskräm, friterad kalvbräss och en murkelvelouté

1 950 kronor per person
för meny och champagner
Betalas direkt till restaurangen

Bindande anmälan snarast till
michel@mvg.nu
Ange tydligt hur många personer du önskar boka för, om det finns några allergier samt om du önska sitta med något annat sällskap som har bokat plats.
Du får en bekräftelse per e-post att du/ni har fått plats.
OBS! Maximalt 70 platser på denna middag.

Varmast välkommen!

Michel Jamais Arvid Nordquist Vin- och Sprithandel Villa Källhagen

Marimar Torres Wine Dinner den 29 oktober

För tre år sedan besökte Marimar Torres från Russian River Valley i Kalifornien oss och höll tillsammans med mig en fantastisk vinmiddag på Villa Källhagen. Nu är det dags igen att välkomna henne till Stockholm för en ny vinmiddag.
Marimar Torres har sina ekologiska och biodynamiska vingårdar i svala Green Valley i sydvästra Russian River Valley och i Sonoma Coast och producerar ett antal eleganta viner av Chardonnay och Pinot Noir. Under middagen serveras vi tre viner vardera av dessa och som vanligt har Mathias Emilsson och hans team i köket skapat en härlig meny som matchar vinerna lika perfekt som vanligt.

2010 Acero Chardonnay Don Miguel Vineyard
Stekt havskräfta med en mousseline av pilgrimsmussla, serverad med en buljong av havskräfta och friskt Åkeröäpple

2011 La Masía Chardonnay Don Miguel Vineyard
Halstrad kummelrygg med ett friterat ostron och en variation av rotselleri

2009 Dobles Lías Chardonnay Don Miguel Vineyard
2010 La Masía Pinot Noir Don Miguel Vineyard
Fasanfärserad majskyckling från Bjäre med karljohansvamp, stekta svartrötter och en kycklingfond monterad med brynt anklever

2010 Cristina Pinot Noir Don Miguel Vineyard
2011 Mas Cavalls Pinot Noir Doña Margarita Vineyard
Långkokt kalvbringa med krispig kalvbräss, en terrin av murklor, rotsaker, Comté och brynt smör samt en bakad lök och körsbärsdoftande kalvfond

Rostad brioche med grovhyvlad Mimolette och Comté samt brynt smör och kryddkrasse

Pris för meny och viner
995 kronor
(detta pris är kraftigt subventionerat!)
Betalning sker på plats, direkt till restaurangen.

Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10
29 oktober 18:30

Maximalt 42 platser!

Bindande anmälan snarast möjligt till
michel@mvg.nu

OBS!!! Mellan den 15-22 oktober har Michel mycket begränsad möjlighet att ta emot mejl. Svara därför snarast möjligt, helst före 13 oktober!

Vänligen meddela om du vill sitta tillsammans med något annat sällskap samt om du har någon sorts allergi.

VARMT VÄLKOMMEN!

Michel Jamais Marimar Torres Villa Källhagen

Nästa event är Bollinger & James Bond Champagne Dinner på Villa Källhagen den 12 november. Missa inte den. Inbjudan kommer inom kort och först då kan du anmäla dig.

1994 Napa Valley, Cabernet Sauvignon

En exklusiv provning från en magnifik årgång!

Egentligen var hela 1990-talet ett enastående decennium i Napa Valley, trots att man under hela detta årtionde stod inför stora omplanteringar till följd av vinlusen. Med industrin var i stadig utveckling, allt fler amerikaner började intressera sig för exklusiva viner, skribenter började hylla dem i media, kultvinerna såg sin födelse och med några få årgångar (1993 och 1998) var väderbetingelserna så gott som optimala. Den kanske bästa årgången av dem alla blev 1994 och nu, när vinerna har passerat 20-årsstrecket, är de godare och mer komplexa än någonsin. Det är därför med stor glädje jag kan erbjuda en fantastisk uppställning av viner från Napa Valley år toppåret 1994. Missa inte den här chansen att njuta av fantastiska amerikanska viner. Vi kommer att prova:

1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Clos du Val Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Robert Mondavid Winery
1994 Rutherford Hillside Cabernet Sauvignon, Flora Springs Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Profile, Merryvale Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Groth Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Signature, Chappellet Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Private Reserve, Beringer Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Anniversary Release, La Jota Vineyards
1994 Gravelly Meadows Cabernet Sauvignon, Diamond Creek Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon, Spootswoode
1994 Cabernet Sauvignon Eisele Vineyard, Araujo Vineyards

Provningen äger rum i Vinkällaren på Villa Källhagen, torsdag 19 november, 18:30

Som vanligt ingår en måltid med vin till.

Pris per person: 2 700 kronor

Bindande anmälan sker snarast möjligt till Michel Jamais på michel@mvg.nu.
Din anmälan besvaras med mejl och då får du också information om betalningsrutiner.
Minst 10 personer krävs för att provningen ska genomföras.

ÖVRIGA VINEVENEMANG:
Vet du om att det fortfarande finns kvar några platser till vinmiddagen den 13 oktober med Neudorf från Nya Zeeland? Det blir en fantastisk middag. Kontakta mig om du är intresserad av denna middag.

Den 29 oktober kommer Marimar Torres från Sonoma i Kalifornien och då arrangerar vi en härlig middag med hennes goda chardonnay- och pinotviner. Inbjudan kommer. Gör en notis om det redan nu.

Torsdag den 12 november arrangerar jag en Bollinger James Bond Dinner för att fira att det nya Bond-filmen har premiär veckan innan. Inbjudan kommer. Gör en notis om det redan nu.

Neudorf Vineyards, Winemaker Dinner

Nya Zeeland är ett fantastiskt vinland, dess soliga men kustinfluerade svala klimat ger särskilda förutsättningar för viner med stor aromatisk och fräschör. Den unga industrin är ännu inte helt upptäckt världen över och det är ett sant nöje att hitta och bekanta sig med många av landets vinproducenter. En av de producenter jag själv alltid har tyckt om och särskilt har fastnat för under besöken i de nyzeeländska distriken var Neudorf Vineyards i Nelson. Nu gästas Sverige av ägarna Tim och Judy och vi har därför getts en fantastisk möjlighet att under en trevligt middag lära känna Neuforf Vineyards på ett mer personligt sätt.

2014 Sauvignon Blanc
Mousseline av regnbågsforell med Granny Smith och ett levainkrisp smaksatt med havssalt och örter

2014 Moutere Dry Riesling
Lättrimmad hälleflundra med en syrlig hollandaise och grön krasse

2013 Chardonnay
2014 Moutere Chardonnay
Friterad krabba med en rotsellerikräm smaksatt med brynt smör och citron

2012 Pinot Noir Tom’s Block
2012 Moutere Pinot Noir
Tunnbringa av lamm bräserad i lammfond med körsbär, serverat med friterad aubergine och en kräm av vita bönor och rostad vitlök

2010 Moutere Pinot Noir Home Vineyard
Hyvlad mimoulette med konfiterad morot, en mild kräm av morot samt nötigt smör

2011 Moutere Riesling
Crème brûlée med en friterad minimunk fylld med en kräm av svenska höstäpplen

Pris: 1150 kronor per person
(OBS – detta pris är kraftig subventionerat av importören)

Middagen äger rum på Villa Källhagen,
Djurgårdsbrunnsvägen 10
TISDAGEN 13 OKTOBER 18:30

Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu
Dina platser är garanterade efter att du har fått bekräftelse från Michel
Maximalt 75 personer
Vänligen ange eventuella allergier samt om ni har önskemål om att sitta tillsammans med några vänner.
Betalning sker direkt till restaurangen.

Jag har ytterligare två vinmiddagar planerade för hösten.
Torsdag 29 oktober, Marimar Torres Wine Dinner
Torsdag 12 november, Bollinger James Bond Champagne Dinner
Det går inte att anmäla sig till dessa middagar innan inbjudan har gått ut.

Jag har också ett par exklusiva provningar planerade. Mer om dem inom kort.

Bourgogne 2007 och 2005

Bourgogne är en påtagligt årgångskänslig vinregion. Det talas lika ofta som storslagna årgångar som sämre och däremellan finner man en och annan mellanårgång. Men vad är egentligen en bra årgång, och vad är den dålig? Lika väl detta definieras av vädret i sig, kan kvaliteten och karaktären på vinerna från en eller annan årgång var en högst personlig värdering.

Årgång 2007 är en typisk mellanårgång, den gav inte lika djupa och strukturerade viner som 2005 och 2009 och heller inte lika mineraliskt stringenta som 2008 och 2010. Däremot gav den viner som troligen inte har det verkligt långa livet framför sig, men som i gengäld kan vara riktigt goda att dricka idag. I den här provningen guidas du genom 6 röda viner från Côte de Beaune i söder till Côte de Nuits i norr, från vanlig villages till premier cru och grand cru. Vi provar också 4 röda viner från 2005, en bra referens för att få lite mer känn på årgångarna. De planerade vinerna är:

2007 Maranges 1er Cru Le Croix Moines (Camille Giroud)
2007 Pommard (Maison Louis Jadot)
2007 Beaune 1er Cru Champimonts (Chanson Père & fils)
2007 Corton-Grèves Grand Cru (Domaine Louis Jadot)
2007 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Boudots (Domaine Jean-Jacques Confuron)
2007 Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St-Jacques (Domaine Armand Rousseau)

2005 Volnay 1er Cru Les Champans (Domaine de Montille)
2005 Beaune Premier Cru Champimonts (Chanson Père & fils)
2005 Vosne-Romanée (Domaine Sylvain Cathiard)
2005 Clos de Tart Grand Cru (Mommessin)

I provningen ingår också en god måltid med vin.

Provningen och middagen äger rum i Vinkällaren på
VILLA KÄLLHAGEN
Djurgårdsbrunnsvägen 10
Torsdagen 17 september, 18:30

Pris per person, 1 900 kronor
Först till kvar, maximalt 15 gäster!
(minst 10 personer krävs för att provningen ska genomföras)

Bindande anmälan sker snarast till Michel Jamais på
michel@mvg.nu

När du har fått bekräftelse på din plats/dina platser, betalar du in 1 900 kronor till konto 605 849 242 (clearing 6915) i Handelsbanken och anger ditt efternamn. Först då är din plats/dina platser säkrade. I den mån du sedan inte kan komma, åligger det dig själv att hitta en ersättare. Ingen avgift återbetalas.

VARMT VÄLKOMMEN!

Michel Jamais


Tidigare middagar

Här finns information om tidigare middagar på Villa Källhagen.

BOLLINGERMIDDAGEN – 5 maj
Den 5 maj kommer Bollinger att visa upp de nya årgångarna LGA’05 & LGA Rosé’05. Detta kommer vi att fira genom att komponera en exklusive Bollinger-måltid. I menypriset kommer det att ingå ett 6pack med våra nya champagneglas ‘Richard Juhlin Optimum’. Vid middagen har ni möjlighet att träffa vinmakaren Gilles Descôtes.

B O L L I N G E R – M E N Y
S C Brynt smörbakad hummer och hummerconfiterad färsklök med färskpotatisstomp, gräddfil och löjrom L G A 05 Krämig tartar på kravmärkt oxfilé från Närke med vit sparris, mandelstekt brioche, körvel, krasse och ängsyra samt rabarbervinägrett.
L G A R O S É 05 Brässerad Bjäremajskyckling, råstekta primörmorötter och variation av betor med pancetta, gruyère och murkelvelouté R.D. 02 Lammrygg och lägg från Välnäs gård, crème av färska lökar, brynt och friterad vårlök, samt Champagne- och hasselnötssky
R O S É Brillat Savarin, fläderpicklade polkabetor, frystorkade svarta vinbär, svart tryffel och crostinis PRIS 1 995 sek, meny, vinmeny samt 6pack champagneglas.

ANMÄLAN OSA senast 25 april till Björnstierne på mailto:sommelier@champagneclub.com.

FÖRST I KVARN!

Stonestreet Winery Dinner den 6 maj 18.30
I hjärtat av Alexander Valley i det lite varmare inlandet av norra Sonoma County, ligger firman Stonestreet Winery. Egendomen köptes 1989 av Jess Stonestreet Jackson från Kendall-Jackson som investerade 30 miljoner dollar i bygget av ett toppmodernt vineri. Från totalt 404 hektar egna vingårdar som främst ligger i bergen ovanför dalgången och vineriet gör man ett antal utmärkta viner av Chardonnay och Cabernet Sauvignon som positionerar firman bland de bästa i norra Sonoma. Den här kvällen har du möjlighet att till en speciellt komponerad meny njuta av dessa viner. Som vanligt ledsagas du genom måltiden och vinerna av Michel Jamais, som vid ett flertal tillfällen har besökt egendomen.

2012 Broken Road Chardonnay
2013 Beat Point Chardonnay
Skaldjursfylld pilgrimsmussla med torkat äpple och citron samt ett luftigt blåmusselskum
2012 Estate Chardonnay
Tartar av oxfilé med duxelles av svamp, smörstekt shiitake och en ostronemulsion
2010 Estate Cabernet Sauvignon Björnbärsbräserad oxsvans med rostad blomkålskräm samt chips av rödbetor och svartrot
2010 Monument Ridge Cabernet Sauvignon 2010 Christopher’s Cabernet Sauvignon Kalventrecôte med puré av persiljerot, smörbakad schalottenlök samt en rödvinssås monterad med anklever 2012 Upper Barn Chardonnay
Smörstekt brioche med Gruyère och Comté, rostade hasselnötter och brunoise av äpple Middagen äger rum på

Villa Källhagen

onsdag 6 maj 18.30
Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon 08-665 03 00
Priset är kraftigt subventionerat, du betalar endast 995 kronor per person! Betalning sker på plats Bindande anmälan snarast för dig och dina vänner sker till Michel Jamais, michel@mvg.nu Vänligen ange eventuella allergier samt om du vill sitta tillsammans med några av dina vänner.
OBS! Michel är i Kalifornien under perioden 13-19 april och har då bara sporadisk tillgång till mejl att svara dig. Vänligen ha tålamod – du får svart så fort som möjligt.

Varmt välkommen! Michel Jamais Villa Källhagen Stonestreet Winery Vinovativa

Tisdag 21 oktober

Penfolds Wine Dinner den 21 oktober
Villa Källhagen, tisdag 21 oktober, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon: 08-665 03 00
NV Brut
Pol Roger, Champagne PARMESANTARTE MED RIMMAD OXBRINGA, ÄPPLE OCH FRITERAD POTATIS KRYDDAD MED HAVSSALT
2011 Bin 311 Chardonnay
Penfolds, Australien
2008 Bin 311 Chardonnay
Penfolds, Australien CARPACCIO PÅ PILGRIMSMUSSLOR MED ÄPPLE OCH CITRUSDOFTANDE SMÖRSÅS, SERVERAS MED EN MINIPIZZA MED PILGRIMSMUSSLOR, SCHALOTTENLÖK, COMTÉ OCH HASSELNÖT
2012 Bin 707 Cabernet Sauvignon
Penfolds, Australien 1985 Bin 707 Cabernet Sauvignon
Penfolds, Australien SMÖRBAKAD TORSKRYGG MED EN MANDELPOTATISKRÄM OCH DUXELLES AV KARLJOHANSVAMP, SAMT EN FRITERAD MUSSERON OCH EN SKY SMAKSATT MED BJÖRNBÄR 2012 RWT Shiraz Penfolds, Australien
2000 RWT Shiraz
Penfolds, Australien SMÖRDEGSINBAKAD RÖDVINBRÄSERAD OXSVANS MED KONFITERAD ANKA, SERVERAD MED EN KRYDDIG OXSVANSSKY OCH TIMJANBAKAD ROTSELLERI
2010 Grange Penfolds, Australian
1995 Grange
(magnum) Penfolds, Australian KALVENTRECÔTE MED LUFTTORKAD SKINKA OCH SALVIA MED EN ROSTAD ROTSAKSKRÄM, EN KALVSKY SMAKSATT MED ÅKERBÄR SAMT FRITERAD SVARTROT OCH SALVIA

Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats) endast 1 950 kronor Bindande anmälan snarast möjligt till priscilla@kallhagen.se. Din plats bekräftas med mejl.

OBS! Notera att Michel är bortrest och INTE kan ta emot några anmälningar till sig!

Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Torsdag 9 oktober

Spansk vinmiddag på Villa Källhagen
Torsdag den 9 oktober 18.30 Villa Källhagen Djurgårdsbrunnsvägen 10 Telefon: 08-665 03 00

NV Cava Brut PARÉS BALTA, Cava DO (Katalonien)
NV La Bota de Manzanilla No 42 EQUIPO NAVAZOS, Jerez de la Frontera Jamón Iberico med tryffelchips och kräm av oxmärg
2012 Avancia Godello Cuvée de O BODEGAS AVANTHIA, Valdeorras DO Skaldjursterrin med bräckt råräka, ostronskum och julienne av äpple och fänkål med dill
2007 Roda 1 Reserva BODEGAS RODA, Rioja DOCa 2007 Pagos Viejos ARTADI, Rioja DOCa Vinbärsbakad dovhjort med svart trumpetsvamp, sauterade höstäpplen, mörkt fruktig rödvinssås samt en terrin av potatis med anklever och manchego
2012 Les Terrasses Velles Vinyes ALVARO PALACIOS, Priorat DOCa Rosastekt lammytterfilé med chutney av konfiterad tomat och lök, en puré av rostad schalottenlök och en tomatiserad lammfond
2012 Victoria Moscatel Alejandria No 2 JORGE ORDOÑEZ, Malaga DO Krokett av Queso de Valdeón med en kompott av aprikos och persika Bara 1190 kronor per person! Detta betalas på plats. Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu Varmt välkommen! Michel Jamais, Villa Källhagen

Tisdag 23 september
Kalifornisk vinmiddag (för medlemmar i Club VinUnic)
Onsdag 1 oktober
Superexklusiv vertikal- och horisontalprovning av de sällsynta vinerna från Cayuse Vineyards i Washington State 2800 kr per person
Bollinger Champagne Dinner

Villa Källhagen, torsdag 3 april, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon: 08-665 03 00
När den senaste James Bond-filmen hade premiär arrangerade vi en mycket uppskattad och omtalad middag med de fina champagnerna från Bollinger. Lovorden och hyllningarna haglade in i sådan ström att vi bestämde oss för att vi längre fram skulle arrangera en ny champagnemiddag, men med ett par nya årgångar. Nu är den tiden äntligen här! Utifrån de nya champagnerna och i samråd med källarmästare Mathias Emilsson på Villa Källhagen har vi nu satt samman en ny meny med spännande och goda rätter, som vanligt designade utifrån den smak och doft och champagnerna har. Vi vågar återigen utlova en fantastisk kväll med trevlig stämning, riktigt god mat och såklart ett antal verkligt fina champagner!

NV Special Cuvée Brut
FRITERAD SVARTROT MED JULIENNE AV KRISPIGT STEKT PANCETTA, FRITERAD MANDELPOTATIS OCH EN KRÄM AV OXMÄRG, PARMESAN OCH SYRLIGT GRÖNT ÄPPLE
NV Rosé
CITRONSTEKT HAVSKRÄFTA MED JORDÄRTSKOCKKRÄM, BRYSSELKÅL, MOROT, MAJROVA OCH SPRITÄRTOR MED EN SKUMMANDE HAVSKRÄFTSSÅS OCH FRITERAD JORDÄRTSKOCKA
2004 La Grande Année
SMÖRSTEKT KUMMELFILÉ MED EN TERRIN PÅ POTATIS FRÅN TOLLBY GÅRD, RÖKT SIDFLÄSK, SCHALOTTENLÖK OCH COMTÉ, TOPPAT MED BULJONGKOKT HUMMER, SPETSKÅL OCH SKUMMANDE BLÅMUSSELSÅS
2002 RD
ROSASTEKT GÖDKALV OCH KRISPIG KALVBRÄSS MED BAKAT ÄPPLE FYLLT MED EN KRÄM AV BRILLAT-SAVARIN OCH KARLJOHANSVAMP, SERVERAT MED EN VELOUTÉ SMAKSATT MED ÄPPLE OCH ANKLEVER, DÄRTILL TRYFFERAD HASSELBACKSPOTATIS OCH SMÖRSVÄNGD GULBETA
2004 La Grande Année Rosé
HYVLAD COMTÉ OCH MIMOULETTE PÅ HASSELNÖTROSTAD BRIOCHE, TOPPAD MED KÖRVEL EN SYRLIG HALLONREDUKTION Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!)
1 600 kronor Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl. OBS! Notera att Michel är bortrest 12-24 mars och kan ha svårt att svara på mejl direkt. Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Calera Wine Company Hirsch Vineyards Wine Dinner

Josh Jensen och Jasmine Hirsch Villa Källhagen, TORSDAG 24 APRIL, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10, telefon: 08-665 03 00

2012 Central Coast Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Central Coast Tryffelkryddat äppelchips med jamón iberico och äppelcrisp
2012 Mount Harlan Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
2011 Chardonnay
Pilgrimsmussla med skaldjur, äpple och gröna ärter i beurre blanc med en doft av hasselnötter
2011 Pinot Noir Ryan
Krokett med karljohansvamp, anklever och Gruyère, CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan 2011 Pinot Noir San Andreas Fault HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast serveras med en kräm av jordärtskocka och krasse
2010 Pinot Noir De Villiers
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan
2010 Pinot Noir Jensen
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan Confit av anka med mandelpotatispuré, tryffelsky och krispiga rotsaker
2011 Pinot Noir East Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
2011 Pinot Noir West Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast Lågtempererad gödkalventrecôte med en terrin av kalvlägg, svamp och morötter samt bondbönor, ärter och inkokt smålök och en hallondoftande kalvfond Kräm av lagrad Comté på en rostad valnötsbrioche samt Mimoulette
2009 Pinot Noir San Andreas Fault
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast med syrade hallon och lökkompott Kaffe och mignardiser Delamain Cognac Pale and Dry XO Josh Jensen är en legendarisk vinperson, en av de första i Kalifornien att fokusera på Pinot Noir. Med praktik på Domaine Dujac och Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne var han fast beslutsam att hitta en lämplig plats i Kalifornien att skapa din egen drömdomän. Han hanns den i Mount Harlan innanför Monterey County och har allt sedan 1970-talet räknats in som en av Kaliforniens främsta pinotvinmakare. Jasmine Hirsch hör till den nya generationens starkaste personligheter i Kalifornien. Som dotter till David Hirsch, pionjär inom vinodling ute i Sonoma Coast, har hon axlat sin fars dröm, passion och hantverk och är idag en av de främsta ambassadörerna för först och främst ett modernt Kalifornien, därefter Sonoma Coast och i tredje hand den egna firman Hirsch Vineyards. Nu erbjuds du en synnerligen unik möjlighet att möta detta enastående vinpersoner och lära känna deras drömmar och deras underbara viner. Aldrig tidigare, under Michels 16 år som arrangör av fantastiska vinmiddagar på Villa Källhagen, har det arrangerats en så stjärnspäckad middag som denna. Missa den inte!!! Tack vare kraftigt subventionerade vinpriser är priset är smått sensationellt

1790 kronor per person!

(Detta betalas på plats)
Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu Varmt välkommen!

Maison Faiveley Wine Dinner på Villa Källhagen

Onsdag 4 september

18.30 aperitif
2010 Mercurey
RILLETT PÅ KRABBA MED OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Premier Cru Fourchaume
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL, SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault 2011 Meursault Premier Cru Blagny
SMÖRBAKAD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSKRÄM
2010 Mercurey 2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy
GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKA, KANTARELLER OCH EN OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2010 Chambolle-Musigny 2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns
KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR
2010 Nuits-Saint-Georges
Pris per person, inklusive alla viner

1 450 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris! Betalning sker direkt till restaurangen.
Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu.
Din plats bekräftas med mejl Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Faiveley Fine Wine Dinner på Villa Källhagen

Torsdag 5 september

18.30 CARPACCIO PÅ PILGRIMSMUSSLA MED CITRON, SYRAD CREME FRAICHE, KALIXLÖJROM, GURKA OCH OSTRONÖRT

2010 Chablis Premier Cru Fourchaume
RILLETT PÅ KRABBA TOPPAS MED HUMMER SERVERAS MED ETT OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Grand Cru Les CLos 2008 Chablis Grand Cru Les CLos
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL, SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault Premier Cru Blagny 2009 Meursault Premier Cru Charmes
ANKLEVER FYLLD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSCREME
2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy 2009 Beaune Premier Cru Clos de l’Ecu Monopole
GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKSPURÉ, KANTARELLER SAMT KALVBRÄSS OCH EN OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns 2011 Gevrey-Chambertin Premier Cru Les Cazetiers
TVÅ OSTRÄTTER: MOROT OCH MIMOULETTE MED TRYFFEL, OSTRONSKIVLING OCH BRYNT SMÖR
KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR 2011 Corton Clos de Corton Grand Cru Monopole

Pris per person, inklusive alla viner

2 250 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris! Betalning sker direkt till restaurangen. Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON! Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Med våren kommer Österrike till Villa Källhagen
Villa Källhagen, torsdag 25 april, 18.30

Meny

MOUSSELIN AV SKALDJUR MED EN MILD VINÄGRETT AV LÄTTHALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR OCH ÄPPLE, OCH ETT KRÄMIGT SKUM AV BLÅMUSSLOR OCH LIME
2011 Zöbing Riesling
Weingut Johannes Hirsch Kamptal 2010 Riesling Steinhaus
Weingut Rabl Kamptal

TOLVTIMMARS KALVBRINGA MED EN SÖTSYRLIG SKUMMANDE DILLSÅS, SERVERAD MED GLASERADE PERSILJERÖTTER OCH BAKAD LÖK
2011 Grüner Veltliner Erste Lage Rosenberg
Weingut Bernhard Ott Wagram
2011 Grüner Veltliner Käferberg Kamptal DAC
Weingut Rabl Kamptal 2010 Grüner Veltliner Smaragd Höereck
Weingut Schmelz Wachau

SMÖRKONFITERAD MAJSKYCKLING MED TRYFFELVELOUTÉ OCH BRYNT ANKLEVER, EN KÖRSBÄRSDOFTANDE SKY OCH POTATISGRATÄNG MED COMTÉ
2009 Blaufränkisch Kirchgarten
Weingut Umathum
2009 Zweigelt Ried Hallebühl
Weingut Umathum

MANGOTARTELETT MED HONUNGSGLASS, MANDELKRISP OCH EN REDUKTION AV PASSIONSFRUKT OCH TAHITIVANILJ
2009 Cuvée Beerenauslese Weingut Kracher Neusiedlersee

Totalt pris per person 1 395 kronor
Bokning görs snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu. Har ni allergier eller önskemål om placering (tillsammans med andra gäster), vänligen meddela Michel detta.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Villa Källhagen

Marimar Torres Wine Dinner – 1 november
Villa Källhagen, torsdag 1 november 18.30 Familjen Torres väcker stort intresse i Sverige. Tidigare har vi arrangerat succémiddagar med Miguel Torres och hans spanska och chilenska viner, och nu senast Miguel Torres Jr och hans goda viner från Chile. Nu är det äntligen dags för oss att arrangera en middag med Marimar Torres och hennes fina viner av Chardonnay och Pinot Noir från Russian River Valley och Sonoma Coast i Kalifornien. Missa inte detta unika tillfälle att träffa Marimar Torres och njuta av hennes sällskap och naturligtvis också hennes viner till den härliga meny som Villa Källhagens kökschefer Mathias Emilsson och Patrik Sörman har skapat tillsammans med Michel Jamais.

Meny

2010 Acero Chardonnay
EN LITEN WALLENBERGARE PÅ FISK OCH SKALDJUR PÅ EN KRÄM AV GRÖNA ÖRTER MED SMÖR OCH CITRON

2009 La Masía Chardonnay Don Miguel Vineyard
HALSTRAD LÅNGA MED CITRONCONFITERAD FÄNKÅL, JULIENNE AV GRÖNSAKER SAMT BRYNT SMÖR SMAKSATT MED DILL

2008 La Masía Pinot Noir Don Miguel Vineyard 2001 Pinot Noir Don Miguel Vineyard
KÖRSBÄRSBRÄSERAT LAMMLÄGG PÅ EN BÄDD AV STOMPADE ROTSAKER OCH EN KRÄMIG SÅS AV JORDÄRTSKOCKA MED SMÖRSTEKT SVAMP

2007 Cristina Pinot Noir 2006 Mas Cavalls Pinot Noir
GRILLAD GÖDKALVENTRECÔTE MED ROSTAD PERSILJEROT OCH EN TRYFFERAD MANDELPOTATISPURÉ, SAMT SMÖRSTEKT KARLJOHANSVAMP

2007 Dobles Lias Chardonnay ÄPPLE MED LJUMMEN BRIE DE MEAUX, SERVERAT MED COMTÉ, ROSTADE PISTASCHNÖTTER OCH TRYFFELHONUNG KAFFE OCH MAKARON

Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!) – 1 200 kronor
Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl.

OBS! Mellan 11-21 oktober är Michel bortrest och har mycket svårt att svara på mejl. Du får dock bekräftelse så snart som möjlighet ges, om du inte har anmält dig innan dess. Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Marimar Torres / Miguel Torres Sverige / Villa Källhagen
Bollinger-middag med James Bond-tema – 10 oktober

Med anledning av den nya James Bond-filmen, som har premiär i slutet av oktober, arrangerade Michel och kökschef och sommelier Mathias en middag med champagner från Bollinger. Succémiddagen hölls den 10 oktober på Villa Källhagen. Läs mer om vår succémiddag med Bollinger och James Bond-tema på Michel Jamais blogg.