Vinmiddagar

Kommande middagar

Zinfandel

Lär känna denna fantastiska kvalitetsdruva i en gastronomisk provning

Villa Källhagen
TORSDAG 15 SEPTEMBER
18:30

OBS! Endast 15 platser!

1 700 kronor
för meny och viner

Anmälan sker snarast möjligt till Michel på michel@mvg.nu

Zinfandel är en av de mest planterade druvsorterna i Kalifornien, men dess historia har varit brokig och den har vid ett par tillfällen åkt på rejäla törnar i den amerikanska vinhistorien. Av den anledningen och att Zinfandel idag blivit högsta mode på Systembolaget, men nu i form av översötade kommersiella viner med skojiga namn i lågprissegmentet, ses Zinfandel som en druvsort av enklare snitt.
I själva verket är Zinfandel en förstklassig druvsort som kan producera imponerande viner med stor karaktär, rik naturligt kropp, intensitet och struktur och det är också ett vin som kan lagras mycket längre än vad de flesta tror.
Nu har du möjlighet att uppleva Zinfandel på högsta nivån i en kombinerad middag och provning där flera av de bästa zinfandelproducenternas viner serveras. Missa inte detta unika tillfälle till kunskapslyft och njutning!

2013 Saint Georges Zinfandel Old Vines, Birichino / Central Coast
2012 Zinfandel Tru Lux Vineyard, McCay Cellars, Lodi Native / Lodi
2012 Zinfandel Wegat Vineyard, Maley Brothers Vineyards, Lodi Native / Lodi
BAKAD TORSKRYGG BBQ MED BRYNT OXMÄRG

2013 Geyserville, Ridge / Alexander Valley, Sonoma
2012 Cortina Zinfandel, Seghesio Family Vineyards / Dry Creek Valley, Sonoma
2008 Zinfandel Papera Ranch, Carlisle / Russian River Valley, Sonoma
2014 Zinfandel Dusi Vineyard, Turley Cellars / Paso Robles
2008 Zinfandel Pesenti Vineyard, Turley Cellars / Paso Robles
LÅNGKOKTA SHORTRIBS KRYDDADE MED CHIPOTLE MED GRILLAT SIDFLÄSK, SMÖRSTEKTA KARAMELLISERADE PLOMMON OCH ROSTAD MAJSKRÄM

2001 Zinfandel Forchini Vineyard North Flats, Williams Selyem / Russian River, Sonoma
1997 Zinfandel York Creek, Ridge / Napa Valley
1991 Zinfandel Lytton Springs, Ridge / Dry Creek Valley, Sonoma
LÅR AV BJÄREKYCKLING FYLLT MED SMÖRBAKAD SVAMP, SERVERAS MED ROSTADE ROTSAKER, PORTABELLA OCH EN TRYFFELVELOUTÉ

2014 Late Harvest Zinfandel, Bella Vineyards / Dry Creek Valley, Sonoma
MÖRK CHOKLADMOUSSE MED PANNACOTTA OCH GLASS AV BJÖRNBÄR
Så fort du har fått besked om att du har fått plats/platser, får du ett mejl från Michel med bekräftelse på din plats/platser. Du betalar då inom en vecka in avgiften 1700 kronor per person på konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearing 6915, och anger ditt efternamn som referens. Därmed är din plats/platser säkrade.
OBS! Kan du sedan av någon anledning inte delta på middagen, är det upp till dig att hitta en ersättare som kan ta din plats. Någon återbetalning av avgiften sker inte. I mån av väntelista kan Michel försöka hjälpa till att hitta en ersättare till dig.

VARMT VÄLKOMMEN!

Robert Mondavi

Robert Mondavi – Cabernet Sauvignon Reserve vertikal 1980-2010

Torsdagen 22 september

18:30 – Vinkällaren på Villa Källhagen

2 500 kronor per person för viner och måltid

OBS! Endast 15 platser – först till kvarn gäller!

Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu.

När vi skriver hösten 2016 i våra kalendrar, är det faktiskt 50 år sedan den dynamiska vinpersonen Robert Mondavi grundade sin egen firma Robert Mondavi Winery i Oakville i hjärtat av Napa Valley. Även om han alltid hade storslagna idéer och visioner, hade nog varken han eller någon i hans omgivning ens vågat drömma om vilken succé det nya vineriet skulle bli. Med en närmast manisk övertygelse om att man i Napa Valley (som på den tiden var nästan helt okänt) var i stånd att producera viner lika fina som de bästa i Bordeaux, skulle han genom åren ingjuta så stort mod och så mycket självförtroende att Napa Valley snart var en av världens mest berömda vinregioner. Robert Mondavi blev redan i sin livstid en av de allra största vinpersonerna som världen har skådat!

Det vin som kanske mer än något annat symboliserar hans storhet är Cabernet Sauvignon Reserve, firmans prestigevin som till största del görs av Cabernet Sauvignon men som alltid har ett inslag av de övriga bordeauxdruvorna, och som huvudsakligen kommer från den berömda To Kalon Vineyard, där också vineriet ligger.

Nu firar vi 50-årsjublieumet med en vertikalprovning som tar oss genom tre decennier av vinet, från 2010 som yngsta ner till 1980 som den äldsta årgången. Det blir minst 12 årgångar av vinet med förväntade höjdpunkter som toppårgångarna 1990, 1995, 1997, 1999 och 2001, men i alla vertikalprovningar dyker det upp viner från mindre omtalade årgångar som presterar minst lika bra. Till provningen hör också en måltid.

Tartar av pilgrimsmussla och regnbågsforell med brynt smör, syrad gurka och forellrom

* * *

Rödvinsbräserad oxkind med höstsvamp, grillat rökt sidfläsk, smörbakad lök och mandelpotatispuré

* * *

Kaffe och mignardiser

 

Så fort du har fått besked om att du har fått plats/platser, får du ett mejl från Michel med bekräftelse på din plats/platser. Du betalar sedan avgiften på 2 500 kr per person innan den 22 augusti på konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearing 6915, och anger till efternamn som referens. Därmed är din plats/platser säkrade.

OBS! Kan du sedan av någon anledning inte delta på provningen/middagen är det upp till dig att hitta en ersättare som kan ta din plats. Någon återbetalning av avgiften sker inte. I mån av väntelista kan Michel försöka hjälpa till att hitta en ersättare till dig.

VARMAST VÄLKOMMEN!

 

 

 

Tidigare middagar

Här finns information om tidigare middagar på Villa Källhagen.

Möt världsberömda MICHEL ROLLAND

Villa Källhagen den 21 juni, 18:30

Det finns gott om välkända vinproducenter och vinmakare i snart varje vinland i världen. Genom sina viner har de inte bara vunnit uppskattning hos vinkonsumenter, de har också nått berömmelse i media och blivit affischnamn för sina vinbyar, appellationer, regioner eller vinländer. Många av dessa berömda producenter anlitar konsulterande vinmakare för att lyckas nå den allra högsta kvaliteten, men oftast står dessa konsulter i skuggan. Det finns dock undantag och det allra tyngsta av dessa undantag är världsstjärnan Michel Rolland, som med flera hundra uppdragsgivare över hela världen av högklassiga och i vissa fall extremt dyrbara och sällsynta viner har intagit en position som en av de allra största vinpersonerna i hela världen.

Med utgångspunkt från hans eget slott Château Bon Pasteur i Pomerol i Bordeaux är det inte förvånande att Bordeaux och Kalifornien – där man gör fantastiska viner av bordeauxdruvorna – har kommit att bli hans viktigaste marknader.

En av uppdragsgivarna är familjen Lurton i Bordeaux och det är av den anledningen han nu gästar Stockholm och vill göra en provning med tillhörande middag med deras viner. Missa inte detta superunika tillfälle att möta en av världens allra mest berömda vinpersonligheter och höra honom berätta om Bordeaux.

Aperitif
2012 Château Bonnet Blanc
2015 Château Bonnet Rosé

Krokett på kungskrabba, fänkål och Gruyère med en limemajonnäs
Surdegskrutong med en kräm av Brie de Meaux med torkad Bresaola och Mimoulette

Första servering
2010 Château Couhins Lurton
2011 Château de Coucheroy
2012 Château de Rochemorin

Smörstekt piggvarsfilé med skaldjursdressing, hollandaise och grön sparris

Andra servering
2010 Château de Rochemorin Rouge
2010 Château Couhins Lurton Rouge
2009 Divinus

Grillad tournedos av oxfilé med rostade rotsaker, en duxelles av svamp med oxmärg samt en mustig rödvinssås

Kaffe / té

Provning och måltid samt det unika tillfället att möta Michel Rolland kostar endast
995 kronor per person
(betalning på plats på Villa Källhagen)
Vänligen ange om det finns några allergier!

Maximalt 40 platser till denna aktivitet.
Först till kvarn gäller!

Har du redan föranmält intresse har du dina platser, men du måste bekräfta dessa platsar snarast möjligt – annars går platserna förlorade efter ett par dagar.

OBS! Eftersom Michel är bortrest tiden 6-10/6 och har dålig tillgång till e-post, kan det vara klokt att anmäla sig per sms under dessa datum. Det går bra att anmäla sig på e-post michel@mvg.nu under lördagen och söndagen.
Annars sms – 070-787 08 89
Ange namn och antal personer.
Varmt välkommen!

Exklusiv middagsprovning 2012 Chablis 1er Cru och 2007 Ribera del Duero

VILLA KÄLLHAGEN den 19 MAJ, 18:30

För några veckor sedan arrangerade jag ett event som i stil kan sägas låg någonstans mitt emellan en exklusiv vinprovning och en vinmiddag – ett dussin bra viner sattes upp i tre flighter med varsin tillhörande rätt. Då var temat Côte Chalonnaise i Bourgogne och det kändes som en succé som lockade många (och nya) gäster. Superkul, och inspirerande.

Nu är det dags igen för en ny sådan middagsprovning, men på ett dubbeltema – en kvintett med utsökta 2012 Chablis 1er Cru och lika många toppviner (några av dem verkligt exklusiva!) 2007 Ribera del Duero. Provningen arrangeras som en middag i tre serveringar – och vi börjar med två fantastiska exempel på vanlig Chablis från toppårgången 2012.

2012 Chablis, Domaine des Malandes
2012 Chablis, Domaine d’Henri
En krämig musselsoppa smaksatt med champagne, serveras med en tartar av pilgrimsmussla

2012 Chablis 1er Cru Les Lys, Domaine Bernard Defaix
2012 Chablis 1er Cru Les Vaillons, Domaine Billaud-Simon
2012 Chablis 1er Cru Côte de Léchet, Laurent Tribut
2012 Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre, La Chablisienne
2012 Chablis 1er Cru Fourchaume Héritage, Domaine d’Henri
Skaldjursfärserad rödtunga med vitvinsbräserad purjolök, bakad rotselleri och en klassisk chablissås inkokt med ostron

2007 Aalto, Bodegas Aalto
2007 La Mala, Dominio de Atauta
2007 Flor de Pingus, Dominio de Pingus
2007 Malleolus de Valderramiro, Bodegas Emilio Moro
2007 Malleolus de Sanchomartin, Bodegas Emilio Moro
Örtstekt lammkotlett med grillad bavette av lamm, serverad med en potatis konfiterad i olivolja, örtmarinerad tomat och en rostad vitlökssky

Kaffe och mignardiser

1 700 kronor per person, för viner och meny

OBS! Endast 15 platser.
Bindande anmälan snarast möjligt till Michel Jamais på michel@mvg.nu.

När din plats är bekräftad får du mejl om betalningsrutiner och dina plats/dina platser säkras först i och med att betalning har inkommit. Om du sedan av någon anledning inte kan komma på provningen/middagen står det upp till dig själv att hitta en ersättare. Någon återbetalning sker inte.

VARMT VÄLKOMMEN!

Kommande evenemang:
Den 21 juni kommer jag (högst troligt) att arrangera en exklusiv provning med tillhörande måltid (samma upplägg som ovan) med den världsberömda vinmakaren och vinmakarkonsulten Michel Rolland. Detta är ett minst sagt unikt tillfälle att träffa en av vinvärldens absolut största personer och lära dig mer om var Bordeaux står idag! Mer information om detta längre fram.
Du får gärna redan nu anmäla ditt intresse till detta event så jag vet hur jag ska gå vidare.

Makalösa Cayuse Vineyards

Tre minivertikaler av unika syrahviner från Washington State

Christophe Baron föddes och växte upp i Champagne, men det var vinerna från Bourgogne och Rhônedalen som låg honom närmast om hjärtat. Att han till slut hamnade i det sydöstra hörnet av Washington State i USA berodde på bilder han hade sett av de steniga före detta flodbäddarna intill Columbia River. Med det föddes drömmen om att etablera vingårdar med framför allt Syrah och Grenache och när vingårdarna väl hade vuxit till sig skulle det visa sig att han viner hörde till de allra bästa i genren utanför Rhônedalen. Vinerna har idag ett världsrykte, men eftersom de är så vansinnigt svåra att få tag på är de förhållandevis okända för den breda massan av vinälskare. Nu erbjuds du en unik möjlighet att prova tre av hans vingårdsbetecknade syrahviner i en svit om fyra årgångar vardera;

Syrah Armada Vineyard – 2011, 2010, 2008 och 2006
Syrah Cailloux Vineyard – 2011, 2010, 2008 och 2006
Syrah En Chamberlin Vineyard – 2011, 2010, 2008 och 2006

Provningen leds av Michel Jamais, den äger rum i Vinkällaren på Villa Källhagen på Djurgårdsbrunnsvägen 10. Som vanligt ingår också en god måltid!

TISDAG 15 MARS
18:30
2 700 kronor
(inklusive måltiden)

Bindande anmälan snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu

OBS! Minst 10 personer krävs för att provningen ska genomföras. Invänta därför besked att provningen blir av innan du betalar in avgiften.

Viktig information om anmälan: Vid anmälan får du besked om din tilldelning av platser. Du får sedan en anmodan att betala in provingsavgiften 2 700 kronor per person på konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearingnummer 6915.
Först när du har betalt in avgiften har din plats/dina platser säkrats. Om du sedan av någon anledning inte kan komma, står det upp till dig själv att hitta en ersättare. Någon återbetalning av avgiften sker inte.

Jag vill samtidigt passa på att meddela om kommande aktiviteter:

24 februari – vinmiddag med Jasmine Hirsch från Hirsch Vineyards i Sonoma Coast. Middagen äger rum på The Winery Hotel – anmälan sker genom deras hemsida.

17 mars – vinmiddag med Louis Barroul från Château Sainte-Cosme i Gigondas (Rhône). Middagen äger rum på The Winery Hotel – anmälan sker genom deras hemsida.

7 april – vinmiddag med Artadi från Rioja. Middagen äger rum på Villa Källhagen. Inbjudan skickas ut i början av mars.

21 april – vinmiddag med Franz Leth från Weingut Leth i Wagram (Österrike) Middagen äger rum på The Winery Hotel – anmälan kommer kunna göras genom deras hemsida.

28 april – vinmiddag med Josh Bergström från Bergström Wines i Oregon. Middagen äger rum på The Winery Hotel – anmälan kommer kunna göras genom deras hemsida.


Vinmiddag med Artadi från Rioja

7 april, 18:30 på Villa Källhagen

Rioja är Spaniens mest kända vindistrikt. Med 62 500 hektar är det också ett stort vindistrikt och här finns hundratals små och stora firmor. En av de allra bästa av dem är Artadi, grundat 1985 som ett litet kooperativ med 13 medlemmar men snart utvecklat till en liten, förstklassig och ambitiös privatägd bodega. Idag har ägaren Juan Carlos Lopez de la Calle ungefär 84 hektar vingård i Rioja Alavesa, flera av dem mycket gamla, därtill också vingårdar i Navarra (Bodegas Artazu) och södra Spanien. Vinlistan omfattar några enklare instegsviner samt en handfull mer exklusiva tappningar från äldre vingårdar och specifika vingårdar.

Nu vill vi hylla denna fantastiska producent och vi gör det på Villa Källhagen med en ljuvlig meny som köksmästare Xavier Rodriguez har lagat. Som vanligt vågar jag utlova en högklassig vinmiddag … maten på Villa Källhagen är bättre än någonsin!

NV Brut Réserve, Billecart-Salmon, Champagne/Frankrike
Tostada de huevas de arenqua
Avruga-kaviar på en toast

2014 Garnacha Rosado, Bodegas Artazu, Navarra
Caldereta de langosta con hinojo
Hummer med ris, saffransbakad fänkål samt gravad plommontomat

2014 Garnacha, Bodegas Artazu, Navarra
2014 Tempranillo, Artadi, Rioja
Pollo de corral, velouté con lardo
Smörbakad kyckling från Bjäre, serverad med friterad mandelpotatis och velouté smaksatt med rostat sidfläsk

2013 Viñas de Gain, Artadi, Rioja
2012 Viñas de Gain, Artadi, Rioja
Cordero con lentejas
Långkokt lammlägg med chorizo, linser och friterad persilja

2012 Valdegines, Artadi, Rioja
2006 Pagos Viejos, Artadi, Rioja
Conchillo a la brasa, ciruelas y uré de patatas
Bräserad spädgris med plommon, ankleversky och potatispuré

Middagen äger rum i stora matsalen på Villa Källhagen, med start 18:30

1 450 kronor per person
för meny och vinpaket

Bindande anmälan snarast till Michel Jamais, michel@mvg.nu.
Vänligen uppge antal personer, om du har en önskan om att sitta tillsammans med något annat sällskap, samt om det finns några allergier.

Betalning sker direkt på Villa Källhagen.

VARMT VÄLKOMMEN!

Om du är intresserad av en världsunik provning av sällsynta viner av Syrah från Cayuse Vineyards i Washington State den 15/3, finns det fortfarande kvar ett par platser. Kontakta mig om det.

Lär känna Côte Chalonnaise i södra Bourgogne

onsdag den 9 mars

Trots att Bourgogne har en tusen år gammal historia är det framför allt de nordliga distrikten Côte de Nuits, Côte de Beaune och även Chablis som har blivit omtalade. Under 2000-talet har efterfrågan på de fina bourgognevinerna ökat så mycket att de både är svåra att få tag på och blivit allt högre prissatta.
Det är nu hög tid att upptäcka andra delar av Bourgogne, som det senaste decenniet har blivit allt bättre. En av dessa delar är Côte Chalonnaise strax söder om Côte de Beaune, ett område som har fem underdistrikt och gör utsökta mousserande, vita och röda viner.

En kväll på Villa Källhagen kan råda bot på eventuella kunskapsluckor av den här arten. Under ledning av Michel Jamais, som är certifierad utbildare för vinodlarna i Bourgogne, får du nu chansen att genom ett dussin viner upptäckta ett ”nytt”, gott och fortfarande väldigt bra prissatt Bourgogne.

PLATS
Vinkällaren på Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10

TID
Onsdag 9 mars, 18:30

KOSTNAD
1600 kr per person
inklusive en god måltid

Bindande anmälan snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu.

Viktig information om anmälan: Vid anmälan får du besked om tilldelning av platser och anmodas då att betala in 1 600 kronor per plats till konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearingnummer 6915.
Först när avgiften har registrerats har du säkrat din plats. Om du sedan av någon anledning inte kan komma på provningen och middagen står det upp till dig att själv hitta en ersättare till din plats. Avgiften återbetalas inte vid ”no show”.

KOMMANDE VINAKTIVITETER PÅ VILLA KÄLLHAGEN

TISDAG 15 MARS, 18:30
En unik, superexklusiv horisontal- och vertikalprovning av Syrah från tre vingårdar (totalt 12 viner) från Cayuse Vineyards i Washington State. (2 600 kr per person)
Inbjudan skickas ut nästa vecka – du kan redan nu göra din förhandsanmälan om du inte har gjort det.

TORSDAG 7 APRIL, 18:30
Vinmiddag med den fantastiska producenten Artadi från Rioja och Navarra. Det blir en underbar middag med 5 rätter och en svit utsökta röda viner.
Inbjudan går ut om cirka 2 veckor. Du kan inte göra föranmälan nu, utan måste vänta.

Vertikal Pandora från Alban Vineyards
Nytt försök den 9 februari, 18:30

John Alban hör till Kaliforniens allra mest omtalade vinmakare. Sedan han gjorde sina första viner 1991 har han lanserat en lång svit djupa, kraftfulla men samtidigt eleganta viner av Viognier, Roussanne, Grenache och Syrah från de egna vingårdarna i Edan Valley i södra San Luis Obispo. Det är framför allt syrahvinerna som har gjort honom känd, inte minst de vingårdsbetecknade Reva och Lorraine.
Jag har tidigare arrangerat en vertikalprovning med tio årgångar av firmans sällsynta vin Estate Grenache, nu spänner jag åter bågen för en minst sagt exceptionell och unik provning, hela sju årgångar av vinet Pandora från 1998 till 2010. Det här Johns tolkning av vinerna från Châteauneuf-du-Pape, det är en cuvée av cirka 60-80 procent Grenache och resten Syrah som normalt sett görs i en så liten mängd som 900 till 1 200 flaskor om året, som mest 1 500 flaskor. Att ens hitta en flaska av vinet är således inte lätt. Att få ihop till en vertikalprovning är unikt.
Vi kommer också att prova två årgångar av toppvinet Seymours, firman mest exklusiva vin av Syrah som också det är ytterst svårt att få tag på och därför kostar därefter.

Som vanligt serveras en passande måltid i samband med provningen, som äger rum i vinkällaren på VILLA KÄLLHAGEN, Djurgårdsbrunnsvägen 10.

TISDAG 9 FEBRUARI
18:30

2 700 kronor per person
(inklusive måltiden)

Bindande anmälan snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu
OBS! MINST 10 PERSONER KRÄVS FÖR ATT PROVNINGEN SKA GENOMFÖRAS. INVÄNTA SÅLEDES BESKED INNAN DU BETALAR IN AVGIFTEN.

Viktig information om anmälan: Vid anmälan får du besked om tilldelning av platser och anmodas då omgående att betala in provningsavgiften 2 700 kronor per person på konto 605 849 242 i Svenska Handelsbanken, clearingnummer 6915.
Först när du har betalt in avgiften har din plats/dina platser. Om du sedan av någon anledning inte kan komma, står det upp till dig att själv hitta en ersättare till din plats.

VARMT VÄLKOMMEN!

Jag vill samtidig påminna om följande provningar med tillhörande middag på Villa Källhagen i vår.

9 mars, 18:30 – Lär känna vinregionen Côte Chalonnaise i Bourgogne (1600 kronor)

15 mars, 18:30 – unik superexklusiv vertikal av fyra årgångar av 3 syrahviner (totalt 12 viner) från Cayuse Vineyards, Washington State (2700 kronor)

Anteckna gärna dessa datum redan nu – och vill du föranmäla ditt intresse redan idag går det såklart bra.

Jag kommer också att ha en helt fantastiskt ”pop up restaurant” med en superkänd svensk kock på Café Rotsunda senare i vår. 12 platser kommer att erbjudas – inte mer än så!Mer info om den här middagen senare.

Mingelprovning
I samarbete med Johan Lidbys Vinklubb anordnas nu en mingelprovning Hos oss på Villa Källhagen fredagen den 29 januari.
Olivier Jadeau från cognacshuset Delamain finns på plats och häller sin exklusiva cognac till specialkomponerade tapasrätter.
Vid detta tillfälle provas:
Pale & Dry blend 22-28 år
Vesper blend 35-40 år
Réserve de la Famille oblandad lagras i 60 år
Delamain Extra minst 40 år

Tid: 17-21
OSA: vinklubben@johanlidbyvinhandel.se
Pris:550 kr/person
Plats: Villa Källhagen, Djurgårdsbrunnsvägen 10, Stockholm

James Bond Bollinger Champagne Dinner

Villa Källhagen torsdag 12 november 18:30

I november är det premiär för nya James Bond-filmen och med det är det så åter dags att bjuda in till den tredje James Bond och Bollinger Champagne Dinner på Villa Källhagen. Förr om åren har det här varit en av de mest populära middagarna och årets middag kommer inte att vara ett undantag från detta.

NV Special Cuvée Brut
Anklevermousse med krispigt höstäpple och saltrostad mandel
Pocherat vaktelägg med citron, friterad purjolök och jamón serrano
Potatiskrisp med kräm av karljohansvamp

NV Rosé Brut
Carpaccio ”pulpo a la gallega” med syrlig dressing av äpple, citron och olivolja

2005 La Grande Année Rosé Brut
Halstrad havskräfta med en kräm av Discoveryäpple, milt picklad pumpa och hasselnötskryddad gulbeta, serveras med en buljong av havskräfta

2009 Bollinger 007
2005 La Grande Année Brut
Fasanwallenbergare med tryffelbakad portabello, syrlig blomkål och brynt smör

2002 Bollinger RD
Rilette av långkokt kalvsvans med stekt anklever och rostad pistaschnöt, serveras med en len mandelpotatiskräm, friterad kalvbräss och en murkelvelouté

1 950 kronor per person
för meny och champagner
Betalas direkt till restaurangen

Bindande anmälan snarast till
michel@mvg.nu
Ange tydligt hur många personer du önskar boka för, om det finns några allergier samt om du önska sitta med något annat sällskap som har bokat plats.
Du får en bekräftelse per e-post att du/ni har fått plats.
OBS! Maximalt 70 platser på denna middag.

Varmast välkommen!

Michel Jamais Arvid Nordquist Vin- och Sprithandel Villa Källhagen

Marimar Torres Wine Dinner den 29 oktober

För tre år sedan besökte Marimar Torres från Russian River Valley i Kalifornien oss och höll tillsammans med mig en fantastisk vinmiddag på Villa Källhagen. Nu är det dags igen att välkomna henne till Stockholm för en ny vinmiddag.
Marimar Torres har sina ekologiska och biodynamiska vingårdar i svala Green Valley i sydvästra Russian River Valley och i Sonoma Coast och producerar ett antal eleganta viner av Chardonnay och Pinot Noir. Under middagen serveras vi tre viner vardera av dessa och som vanligt har Mathias Emilsson och hans team i köket skapat en härlig meny som matchar vinerna lika perfekt som vanligt.

2010 Acero Chardonnay Don Miguel Vineyard
Stekt havskräfta med en mousseline av pilgrimsmussla, serverad med en buljong av havskräfta och friskt Åkeröäpple

2011 La Masía Chardonnay Don Miguel Vineyard
Halstrad kummelrygg med ett friterat ostron och en variation av rotselleri

2009 Dobles Lías Chardonnay Don Miguel Vineyard
2010 La Masía Pinot Noir Don Miguel Vineyard
Fasanfärserad majskyckling från Bjäre med karljohansvamp, stekta svartrötter och en kycklingfond monterad med brynt anklever

2010 Cristina Pinot Noir Don Miguel Vineyard
2011 Mas Cavalls Pinot Noir Doña Margarita Vineyard
Långkokt kalvbringa med krispig kalvbräss, en terrin av murklor, rotsaker, Comté och brynt smör samt en bakad lök och körsbärsdoftande kalvfond

Rostad brioche med grovhyvlad Mimolette och Comté samt brynt smör och kryddkrasse

Pris för meny och viner
995 kronor
(detta pris är kraftigt subventionerat!)
Betalning sker på plats, direkt till restaurangen.

Villa Källhagen
Djurgårdsbrunnsvägen 10
29 oktober 18:30

Maximalt 42 platser!

Bindande anmälan snarast möjligt till
michel@mvg.nu

OBS!!! Mellan den 15-22 oktober har Michel mycket begränsad möjlighet att ta emot mejl. Svara därför snarast möjligt, helst före 13 oktober!

Vänligen meddela om du vill sitta tillsammans med något annat sällskap samt om du har någon sorts allergi.

VARMT VÄLKOMMEN!

Michel Jamais Marimar Torres Villa Källhagen

Nästa event är Bollinger & James Bond Champagne Dinner på Villa Källhagen den 12 november. Missa inte den. Inbjudan kommer inom kort och först då kan du anmäla dig.

1994 Napa Valley, Cabernet Sauvignon

En exklusiv provning från en magnifik årgång!

Egentligen var hela 1990-talet ett enastående decennium i Napa Valley, trots att man under hela detta årtionde stod inför stora omplanteringar till följd av vinlusen. Med industrin var i stadig utveckling, allt fler amerikaner började intressera sig för exklusiva viner, skribenter började hylla dem i media, kultvinerna såg sin födelse och med några få årgångar (1993 och 1998) var väderbetingelserna så gott som optimala. Den kanske bästa årgången av dem alla blev 1994 och nu, när vinerna har passerat 20-årsstrecket, är de godare och mer komplexa än någonsin. Det är därför med stor glädje jag kan erbjuda en fantastisk uppställning av viner från Napa Valley år toppåret 1994. Missa inte den här chansen att njuta av fantastiska amerikanska viner. Vi kommer att prova:

1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Clos du Val Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Robert Mondavid Winery
1994 Rutherford Hillside Cabernet Sauvignon, Flora Springs Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Profile, Merryvale Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Reserve, Groth Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Signature, Chappellet Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Private Reserve, Beringer Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon Anniversary Release, La Jota Vineyards
1994 Gravelly Meadows Cabernet Sauvignon, Diamond Creek Vineyards
1994 Cabernet Sauvignon, Spootswoode
1994 Cabernet Sauvignon Eisele Vineyard, Araujo Vineyards

Provningen äger rum i Vinkällaren på Villa Källhagen, torsdag 19 november, 18:30

Som vanligt ingår en måltid med vin till.

Pris per person: 2 700 kronor

Bindande anmälan sker snarast möjligt till Michel Jamais på michel@mvg.nu.
Din anmälan besvaras med mejl och då får du också information om betalningsrutiner.
Minst 10 personer krävs för att provningen ska genomföras.

ÖVRIGA VINEVENEMANG:
Vet du om att det fortfarande finns kvar några platser till vinmiddagen den 13 oktober med Neudorf från Nya Zeeland? Det blir en fantastisk middag. Kontakta mig om du är intresserad av denna middag.

Den 29 oktober kommer Marimar Torres från Sonoma i Kalifornien och då arrangerar vi en härlig middag med hennes goda chardonnay- och pinotviner. Inbjudan kommer. Gör en notis om det redan nu.

Torsdag den 12 november arrangerar jag en Bollinger James Bond Dinner för att fira att det nya Bond-filmen har premiär veckan innan. Inbjudan kommer. Gör en notis om det redan nu.

Neudorf Vineyards, Winemaker Dinner

Nya Zeeland är ett fantastiskt vinland, dess soliga men kustinfluerade svala klimat ger särskilda förutsättningar för viner med stor aromatisk och fräschör. Den unga industrin är ännu inte helt upptäckt världen över och det är ett sant nöje att hitta och bekanta sig med många av landets vinproducenter. En av de producenter jag själv alltid har tyckt om och särskilt har fastnat för under besöken i de nyzeeländska distriken var Neudorf Vineyards i Nelson. Nu gästas Sverige av ägarna Tim och Judy och vi har därför getts en fantastisk möjlighet att under en trevligt middag lära känna Neuforf Vineyards på ett mer personligt sätt.

2014 Sauvignon Blanc
Mousseline av regnbågsforell med Granny Smith och ett levainkrisp smaksatt med havssalt och örter

2014 Moutere Dry Riesling
Lättrimmad hälleflundra med en syrlig hollandaise och grön krasse

2013 Chardonnay
2014 Moutere Chardonnay
Friterad krabba med en rotsellerikräm smaksatt med brynt smör och citron

2012 Pinot Noir Tom’s Block
2012 Moutere Pinot Noir
Tunnbringa av lamm bräserad i lammfond med körsbär, serverat med friterad aubergine och en kräm av vita bönor och rostad vitlök

2010 Moutere Pinot Noir Home Vineyard
Hyvlad mimoulette med konfiterad morot, en mild kräm av morot samt nötigt smör

2011 Moutere Riesling
Crème brûlée med en friterad minimunk fylld med en kräm av svenska höstäpplen

Pris: 1150 kronor per person
(OBS – detta pris är kraftig subventionerat av importören)

Middagen äger rum på Villa Källhagen,
Djurgårdsbrunnsvägen 10
TISDAGEN 13 OKTOBER 18:30

Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu
Dina platser är garanterade efter att du har fått bekräftelse från Michel
Maximalt 75 personer
Vänligen ange eventuella allergier samt om ni har önskemål om att sitta tillsammans med några vänner.
Betalning sker direkt till restaurangen.

Jag har ytterligare två vinmiddagar planerade för hösten.
Torsdag 29 oktober, Marimar Torres Wine Dinner
Torsdag 12 november, Bollinger James Bond Champagne Dinner
Det går inte att anmäla sig till dessa middagar innan inbjudan har gått ut.

Jag har också ett par exklusiva provningar planerade. Mer om dem inom kort.

Bourgogne 2007 och 2005

Bourgogne är en påtagligt årgångskänslig vinregion. Det talas lika ofta som storslagna årgångar som sämre och däremellan finner man en och annan mellanårgång. Men vad är egentligen en bra årgång, och vad är den dålig? Lika väl detta definieras av vädret i sig, kan kvaliteten och karaktären på vinerna från en eller annan årgång var en högst personlig värdering.

Årgång 2007 är en typisk mellanårgång, den gav inte lika djupa och strukturerade viner som 2005 och 2009 och heller inte lika mineraliskt stringenta som 2008 och 2010. Däremot gav den viner som troligen inte har det verkligt långa livet framför sig, men som i gengäld kan vara riktigt goda att dricka idag. I den här provningen guidas du genom 6 röda viner från Côte de Beaune i söder till Côte de Nuits i norr, från vanlig villages till premier cru och grand cru. Vi provar också 4 röda viner från 2005, en bra referens för att få lite mer känn på årgångarna. De planerade vinerna är:

2007 Maranges 1er Cru Le Croix Moines (Camille Giroud)
2007 Pommard (Maison Louis Jadot)
2007 Beaune 1er Cru Champimonts (Chanson Père & fils)
2007 Corton-Grèves Grand Cru (Domaine Louis Jadot)
2007 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Aux Boudots (Domaine Jean-Jacques Confuron)
2007 Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St-Jacques (Domaine Armand Rousseau)

2005 Volnay 1er Cru Les Champans (Domaine de Montille)
2005 Beaune Premier Cru Champimonts (Chanson Père & fils)
2005 Vosne-Romanée (Domaine Sylvain Cathiard)
2005 Clos de Tart Grand Cru (Mommessin)

I provningen ingår också en god måltid med vin.

Provningen och middagen äger rum i Vinkällaren på
VILLA KÄLLHAGEN
Djurgårdsbrunnsvägen 10
Torsdagen 17 september, 18:30

Pris per person, 1 900 kronor
Först till kvar, maximalt 15 gäster!
(minst 10 personer krävs för att provningen ska genomföras)

Bindande anmälan sker snarast till Michel Jamais på
michel@mvg.nu

När du har fått bekräftelse på din plats/dina platser, betalar du in 1 900 kronor till konto 605 849 242 (clearing 6915) i Handelsbanken och anger ditt efternamn. Först då är din plats/dina platser säkrade. I den mån du sedan inte kan komma, åligger det dig själv att hitta en ersättare. Ingen avgift återbetalas.

VARMT VÄLKOMMEN!

Michel Jamais

BOLLINGERMIDDAGEN – 5 maj
Den 5 maj kommer Bollinger att visa upp de nya årgångarna LGA’05 & LGA Rosé’05. Detta kommer vi att fira genom att komponera en exklusive Bollinger-måltid. I menypriset kommer det att ingå ett 6pack med våra nya champagneglas ‘Richard Juhlin Optimum’. Vid middagen har ni möjlighet att träffa vinmakaren Gilles Descôtes.

B O L L I N G E R – M E N Y
S C Brynt smörbakad hummer och hummerconfiterad färsklök med färskpotatisstomp, gräddfil och löjrom L G A 05 Krämig tartar på kravmärkt oxfilé från Närke med vit sparris, mandelstekt brioche, körvel, krasse och ängsyra samt rabarbervinägrett.
L G A R O S É 05 Brässerad Bjäremajskyckling, råstekta primörmorötter och variation av betor med pancetta, gruyère och murkelvelouté R.D. 02 Lammrygg och lägg från Välnäs gård, crème av färska lökar, brynt och friterad vårlök, samt Champagne- och hasselnötssky
R O S É Brillat Savarin, fläderpicklade polkabetor, frystorkade svarta vinbär, svart tryffel och crostinis PRIS 1 995 sek, meny, vinmeny samt 6pack champagneglas.

ANMÄLAN OSA senast 25 april till Björnstierne på mailto:sommelier@champagneclub.com.

FÖRST I KVARN!

Stonestreet Winery Dinner den 6 maj 18.30
I hjärtat av Alexander Valley i det lite varmare inlandet av norra Sonoma County, ligger firman Stonestreet Winery. Egendomen köptes 1989 av Jess Stonestreet Jackson från Kendall-Jackson som investerade 30 miljoner dollar i bygget av ett toppmodernt vineri. Från totalt 404 hektar egna vingårdar som främst ligger i bergen ovanför dalgången och vineriet gör man ett antal utmärkta viner av Chardonnay och Cabernet Sauvignon som positionerar firman bland de bästa i norra Sonoma. Den här kvällen har du möjlighet att till en speciellt komponerad meny njuta av dessa viner. Som vanligt ledsagas du genom måltiden och vinerna av Michel Jamais, som vid ett flertal tillfällen har besökt egendomen.

2012 Broken Road Chardonnay
2013 Beat Point Chardonnay
Skaldjursfylld pilgrimsmussla med torkat äpple och citron samt ett luftigt blåmusselskum
2012 Estate Chardonnay
Tartar av oxfilé med duxelles av svamp, smörstekt shiitake och en ostronemulsion
2010 Estate Cabernet Sauvignon Björnbärsbräserad oxsvans med rostad blomkålskräm samt chips av rödbetor och svartrot
2010 Monument Ridge Cabernet Sauvignon 2010 Christopher’s Cabernet Sauvignon Kalventrecôte med puré av persiljerot, smörbakad schalottenlök samt en rödvinssås monterad med anklever 2012 Upper Barn Chardonnay
Smörstekt brioche med Gruyère och Comté, rostade hasselnötter och brunoise av äpple Middagen äger rum på

Villa Källhagen

onsdag 6 maj 18.30
Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon 08-665 03 00
Priset är kraftigt subventionerat, du betalar endast 995 kronor per person! Betalning sker på plats Bindande anmälan snarast för dig och dina vänner sker till Michel Jamais, michel@mvg.nu Vänligen ange eventuella allergier samt om du vill sitta tillsammans med några av dina vänner.
OBS! Michel är i Kalifornien under perioden 13-19 april och har då bara sporadisk tillgång till mejl att svara dig. Vänligen ha tålamod – du får svart så fort som möjligt.

Varmt välkommen! Michel Jamais Villa Källhagen Stonestreet Winery Vinovativa

Tisdag 21 oktober

Penfolds Wine Dinner den 21 oktober
Villa Källhagen, tisdag 21 oktober, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon: 08-665 03 00
NV Brut
Pol Roger, Champagne PARMESANTARTE MED RIMMAD OXBRINGA, ÄPPLE OCH FRITERAD POTATIS KRYDDAD MED HAVSSALT
2011 Bin 311 Chardonnay
Penfolds, Australien
2008 Bin 311 Chardonnay
Penfolds, Australien CARPACCIO PÅ PILGRIMSMUSSLOR MED ÄPPLE OCH CITRUSDOFTANDE SMÖRSÅS, SERVERAS MED EN MINIPIZZA MED PILGRIMSMUSSLOR, SCHALOTTENLÖK, COMTÉ OCH HASSELNÖT
2012 Bin 707 Cabernet Sauvignon
Penfolds, Australien 1985 Bin 707 Cabernet Sauvignon
Penfolds, Australien SMÖRBAKAD TORSKRYGG MED EN MANDELPOTATISKRÄM OCH DUXELLES AV KARLJOHANSVAMP, SAMT EN FRITERAD MUSSERON OCH EN SKY SMAKSATT MED BJÖRNBÄR 2012 RWT Shiraz Penfolds, Australien
2000 RWT Shiraz
Penfolds, Australien SMÖRDEGSINBAKAD RÖDVINBRÄSERAD OXSVANS MED KONFITERAD ANKA, SERVERAD MED EN KRYDDIG OXSVANSSKY OCH TIMJANBAKAD ROTSELLERI
2010 Grange Penfolds, Australian
1995 Grange
(magnum) Penfolds, Australian KALVENTRECÔTE MED LUFTTORKAD SKINKA OCH SALVIA MED EN ROSTAD ROTSAKSKRÄM, EN KALVSKY SMAKSATT MED ÅKERBÄR SAMT FRITERAD SVARTROT OCH SALVIAPris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats) endast 1 950 kronor Bindande anmälan snarast möjligt till priscilla@kallhagen.se. Din plats bekräftas med mejl.

OBS! Notera att Michel är bortrest och INTE kan ta emot några anmälningar till sig!

Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Torsdag 9 oktober

Spansk vinmiddag på Villa Källhagen
Torsdag den 9 oktober 18.30 Villa Källhagen Djurgårdsbrunnsvägen 10 Telefon: 08-665 03 00

NV Cava Brut PARÉS BALTA, Cava DO (Katalonien)
NV La Bota de Manzanilla No 42 EQUIPO NAVAZOS, Jerez de la Frontera Jamón Iberico med tryffelchips och kräm av oxmärg
2012 Avancia Godello Cuvée de O BODEGAS AVANTHIA, Valdeorras DO Skaldjursterrin med bräckt råräka, ostronskum och julienne av äpple och fänkål med dill
2007 Roda 1 Reserva BODEGAS RODA, Rioja DOCa 2007 Pagos Viejos ARTADI, Rioja DOCa Vinbärsbakad dovhjort med svart trumpetsvamp, sauterade höstäpplen, mörkt fruktig rödvinssås samt en terrin av potatis med anklever och manchego
2012 Les Terrasses Velles Vinyes ALVARO PALACIOS, Priorat DOCa Rosastekt lammytterfilé med chutney av konfiterad tomat och lök, en puré av rostad schalottenlök och en tomatiserad lammfond
2012 Victoria Moscatel Alejandria No 2 JORGE ORDOÑEZ, Malaga DO Krokett av Queso de Valdeón med en kompott av aprikos och persika Bara 1190 kronor per person! Detta betalas på plats. Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu Varmt välkommen! Michel Jamais, Villa Källhagen

Tisdag 23 september
Kalifornisk vinmiddag (för medlemmar i Club VinUnic)
Onsdag 1 oktober
Superexklusiv vertikal- och horisontalprovning av de sällsynta vinerna från Cayuse Vineyards i Washington State 2800 kr per person
Bollinger Champagne Dinner

Villa Källhagen, torsdag 3 april, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10 telefon: 08-665 03 00
När den senaste James Bond-filmen hade premiär arrangerade vi en mycket uppskattad och omtalad middag med de fina champagnerna från Bollinger. Lovorden och hyllningarna haglade in i sådan ström att vi bestämde oss för att vi längre fram skulle arrangera en ny champagnemiddag, men med ett par nya årgångar. Nu är den tiden äntligen här! Utifrån de nya champagnerna och i samråd med källarmästare Mathias Emilsson på Villa Källhagen har vi nu satt samman en ny meny med spännande och goda rätter, som vanligt designade utifrån den smak och doft och champagnerna har. Vi vågar återigen utlova en fantastisk kväll med trevlig stämning, riktigt god mat och såklart ett antal verkligt fina champagner!NV Special Cuvée Brut
FRITERAD SVARTROT MED JULIENNE AV KRISPIGT STEKT PANCETTA, FRITERAD MANDELPOTATIS OCH EN KRÄM AV OXMÄRG, PARMESAN OCH SYRLIGT GRÖNT ÄPPLE
NV Rosé
CITRONSTEKT HAVSKRÄFTA MED JORDÄRTSKOCKKRÄM, BRYSSELKÅL, MOROT, MAJROVA OCH SPRITÄRTOR MED EN SKUMMANDE HAVSKRÄFTSSÅS OCH FRITERAD JORDÄRTSKOCKA
2004 La Grande Année
SMÖRSTEKT KUMMELFILÉ MED EN TERRIN PÅ POTATIS FRÅN TOLLBY GÅRD, RÖKT SIDFLÄSK, SCHALOTTENLÖK OCH COMTÉ, TOPPAT MED BULJONGKOKT HUMMER, SPETSKÅL OCH SKUMMANDE BLÅMUSSELSÅS
2002 RD
ROSASTEKT GÖDKALV OCH KRISPIG KALVBRÄSS MED BAKAT ÄPPLE FYLLT MED EN KRÄM AV BRILLAT-SAVARIN OCH KARLJOHANSVAMP, SERVERAT MED EN VELOUTÉ SMAKSATT MED ÄPPLE OCH ANKLEVER, DÄRTILL TRYFFERAD HASSELBACKSPOTATIS OCH SMÖRSVÄNGD GULBETA
2004 La Grande Année Rosé
HYVLAD COMTÉ OCH MIMOULETTE PÅ HASSELNÖTROSTAD BRIOCHE, TOPPAD MED KÖRVEL EN SYRLIG HALLONREDUKTION Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!)
1 600 kronor Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl. OBS! Notera att Michel är bortrest 12-24 mars och kan ha svårt att svara på mejl direkt. Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Calera Wine Company Hirsch Vineyards Wine Dinner

Josh Jensen och Jasmine Hirsch Villa Källhagen, TORSDAG 24 APRIL, 18.30 Djurgårdsbrunnsvägen 10, telefon: 08-665 03 002012 Central Coast Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Central Coast Tryffelkryddat äppelchips med jamón iberico och äppelcrisp
2012 Mount Harlan Chardonnay
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
2011 Chardonnay
Pilgrimsmussla med skaldjur, äpple och gröna ärter i beurre blanc med en doft av hasselnötter
2011 Pinot Noir Ryan
Krokett med karljohansvamp, anklever och Gruyère, CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan 2011 Pinot Noir San Andreas Fault HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast serveras med en kräm av jordärtskocka och krasse
2010 Pinot Noir De Villiers
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan
2010 Pinot Noir Jensen
CALERA WINE COMPANY, Mount Harlan Confit av anka med mandelpotatispuré, tryffelsky och krispiga rotsaker
2011 Pinot Noir East Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast
2011 Pinot Noir West Ridge
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast Lågtempererad gödkalventrecôte med en terrin av kalvlägg, svamp och morötter samt bondbönor, ärter och inkokt smålök och en hallondoftande kalvfond Kräm av lagrad Comté på en rostad valnötsbrioche samt Mimoulette
2009 Pinot Noir San Andreas Fault
HIRSCH VINEYARDS, Sonoma Coast med syrade hallon och lökkompott Kaffe och mignardiser Delamain Cognac Pale and Dry XO Josh Jensen är en legendarisk vinperson, en av de första i Kalifornien att fokusera på Pinot Noir. Med praktik på Domaine Dujac och Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne var han fast beslutsam att hitta en lämplig plats i Kalifornien att skapa din egen drömdomän. Han hanns den i Mount Harlan innanför Monterey County och har allt sedan 1970-talet räknats in som en av Kaliforniens främsta pinotvinmakare. Jasmine Hirsch hör till den nya generationens starkaste personligheter i Kalifornien. Som dotter till David Hirsch, pionjär inom vinodling ute i Sonoma Coast, har hon axlat sin fars dröm, passion och hantverk och är idag en av de främsta ambassadörerna för först och främst ett modernt Kalifornien, därefter Sonoma Coast och i tredje hand den egna firman Hirsch Vineyards. Nu erbjuds du en synnerligen unik möjlighet att möta detta enastående vinpersoner och lära känna deras drömmar och deras underbara viner. Aldrig tidigare, under Michels 16 år som arrangör av fantastiska vinmiddagar på Villa Källhagen, har det arrangerats en så stjärnspäckad middag som denna. Missa den inte!!! Tack vare kraftigt subventionerade vinpriser är priset är smått sensationellt

1790 kronor per person!

(Detta betalas på plats)
Bindande anmälan snarast till michel@mvg.nu Varmt välkommen!

Maison Faiveley Wine Dinner på Villa Källhagen

Onsdag 4 september

18.30 aperitif
2010 Mercurey
RILLETT PÅ KRABBA MED OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Premier Cru Fourchaume
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL, SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault 2011 Meursault Premier Cru Blagny
SMÖRBAKAD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSKRÄM
2010 Mercurey 2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy
GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKA, KANTARELLER OCH EN OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2010 Chambolle-Musigny 2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns
KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR
2010 Nuits-Saint-Georges
Pris per person, inklusive alla viner

1 450 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris! Betalning sker direkt till restaurangen.
Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu.
Din plats bekräftas med mejl Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Faiveley Fine Wine Dinner på Villa Källhagen

Torsdag 5 september

18.30 CARPACCIO PÅ PILGRIMSMUSSLA MED CITRON, SYRAD CREME FRAICHE, KALIXLÖJROM, GURKA OCH OSTRONÖRT

2010 Chablis Premier Cru Fourchaume
RILLETT PÅ KRABBA TOPPAS MED HUMMER SERVERAS MED ETT OSTRONSKUM SMAKSATT MED SVENSKT ÄPPLE
2010 Chablis Grand Cru Les CLos 2008 Chablis Grand Cru Les CLos
GRILLAD HÄLLEFLUNDRA MED SVAMPDUXELLE, BAKAD FÄNKÅL, SMÖRSÅS OCH MANDELPOTATIS
2011 Meursault Premier Cru Blagny 2009 Meursault Premier Cru Charmes
ANKLEVER FYLLD MAJSKYCKLING MED HALLONVINÄGERSKY, HASSELBACKSPOTATIS SAMT TRYFFELKRYDDAD PERSILJEROTSCREME
2010 Mercurey Premier Cru Clos du Roy 2009 Beaune Premier Cru Clos de l’Ecu Monopole
GÖDKALVENTRECÔTE MED PURÉ AV JORDÄRTSKOCKSPURÉ, KANTARELLER SAMT KALVBRÄSS OCH EN OXMÄRGSSKY SMAKSATT MED RÖDA VINDRUVOR
2011 Chambolle-Musigny Premier Cru Les Beaux Bruns 2011 Gevrey-Chambertin Premier Cru Les Cazetiers
TVÅ OSTRÄTTER: MOROT OCH MIMOULETTE MED TRYFFEL, OSTRONSKIVLING OCH BRYNT SMÖR
KROKETT PÅ COMTÉ MED ROTSAKER OCH TOPPMURKLOR 2011 Corton Clos de Corton Grand Cru Monopole

Pris per person, inklusive alla viner

2 250 kronor

Detta är ett kraftigt subventionerat pris! Betalning sker direkt till restaurangen. Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON! Michel Jamais | Vinovativa / Maison Faiveley | Villa Källhagen

Med våren kommer Österrike till Villa Källhagen
Villa Källhagen, torsdag 25 april, 18.30

Meny

MOUSSELIN AV SKALDJUR MED EN MILD VINÄGRETT AV LÄTTHALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR OCH ÄPPLE, OCH ETT KRÄMIGT SKUM AV BLÅMUSSLOR OCH LIME
2011 Zöbing Riesling
Weingut Johannes Hirsch Kamptal 2010 Riesling Steinhaus
Weingut Rabl Kamptal

TOLVTIMMARS KALVBRINGA MED EN SÖTSYRLIG SKUMMANDE DILLSÅS, SERVERAD MED GLASERADE PERSILJERÖTTER OCH BAKAD LÖK
2011 Grüner Veltliner Erste Lage Rosenberg
Weingut Bernhard Ott Wagram
2011 Grüner Veltliner Käferberg Kamptal DAC
Weingut Rabl Kamptal 2010 Grüner Veltliner Smaragd Höereck
Weingut Schmelz Wachau

SMÖRKONFITERAD MAJSKYCKLING MED TRYFFELVELOUTÉ OCH BRYNT ANKLEVER, EN KÖRSBÄRSDOFTANDE SKY OCH POTATISGRATÄNG MED COMTÉ
2009 Blaufränkisch Kirchgarten
Weingut Umathum
2009 Zweigelt Ried Hallebühl
Weingut Umathum

MANGOTARTELETT MED HONUNGSGLASS, MANDELKRISP OCH EN REDUKTION AV PASSIONSFRUKT OCH TAHITIVANILJ
2009 Cuvée Beerenauslese Weingut Kracher Neusiedlersee

Totalt pris per person 1 395 kronor
Bokning görs snarast till Michel Jamais på michel@mvg.nu. Har ni allergier eller önskemål om placering (tillsammans med andra gäster), vänligen meddela Michel detta.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Villa Källhagen

Marimar Torres Wine Dinner – 1 november
Villa Källhagen, torsdag 1 november 18.30 Familjen Torres väcker stort intresse i Sverige. Tidigare har vi arrangerat succémiddagar med Miguel Torres och hans spanska och chilenska viner, och nu senast Miguel Torres Jr och hans goda viner från Chile. Nu är det äntligen dags för oss att arrangera en middag med Marimar Torres och hennes fina viner av Chardonnay och Pinot Noir från Russian River Valley och Sonoma Coast i Kalifornien. Missa inte detta unika tillfälle att träffa Marimar Torres och njuta av hennes sällskap och naturligtvis också hennes viner till den härliga meny som Villa Källhagens kökschefer Mathias Emilsson och Patrik Sörman har skapat tillsammans med Michel Jamais.

Meny

2010 Acero Chardonnay
EN LITEN WALLENBERGARE PÅ FISK OCH SKALDJUR PÅ EN KRÄM AV GRÖNA ÖRTER MED SMÖR OCH CITRON

2009 La Masía Chardonnay Don Miguel Vineyard
HALSTRAD LÅNGA MED CITRONCONFITERAD FÄNKÅL, JULIENNE AV GRÖNSAKER SAMT BRYNT SMÖR SMAKSATT MED DILL

2008 La Masía Pinot Noir Don Miguel Vineyard 2001 Pinot Noir Don Miguel Vineyard
KÖRSBÄRSBRÄSERAT LAMMLÄGG PÅ EN BÄDD AV STOMPADE ROTSAKER OCH EN KRÄMIG SÅS AV JORDÄRTSKOCKA MED SMÖRSTEKT SVAMP

2007 Cristina Pinot Noir 2006 Mas Cavalls Pinot Noir
GRILLAD GÖDKALVENTRECÔTE MED ROSTAD PERSILJEROT OCH EN TRYFFERAD MANDELPOTATISPURÉ, SAMT SMÖRSTEKT KARLJOHANSVAMP

2007 Dobles Lias Chardonnay ÄPPLE MED LJUMMEN BRIE DE MEAUX, SERVERAT MED COMTÉ, ROSTADE PISTASCHNÖTTER OCH TRYFFELHONUNG KAFFE OCH MAKARON

Pris per person, inklusive alla viner (betalning sker på plats!) – 1 200 kronor
Bindande anmälan snarast möjligt till michel@mvg.nu. Din plats bekräftas med mejl.OBS! Mellan 11-21 oktober är Michel bortrest och har mycket svårt att svara på mejl. Du får dock bekräftelse så snart som möjlighet ges, om du inte har anmält dig innan dess. Hovmästaren på Villa Källhagen planerar bordsplaceringen efter antalet gäster.

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN SMAKRIK AFTON!

Michel Jamais / Marimar Torres / Miguel Torres Sverige / Villa Källhagen

Bollinger-middag med James Bond-tema – 10 oktober

Med anledning av den nya James Bond-filmen, som har premiär i slutet av oktober, arrangerade Michel och kökschef och sommelier Mathias en middag med champagner från Bollinger. Succémiddagen hölls den 10 oktober på Villa Källhagen. Läs mer om vår succémiddag med Bollinger och James Bond-tema på Michel Jamais blogg.